Niet in alle hotels kun je van de grond eten. De boekingsportal hotel.info onthult hoe het is gesteld met de hygiëne in de hotels in Nederland en
hoe men ter plekke het ongenoegen duidelijk kan maken als gebrekkige hygiëne een probleem vormt. Goed voor de gast, maar ook voor de hotelier.
*Schone kamers*
Eigenlijk zou het voor elke hotelhouder vanzelfsprekend moeten zijn dat hotelgasten altijd een schone hotelkamer krijgen. De internationale boekingsportal hotel.info heeft de beoordelingen van zijn meer dan zes miljoen boekingsklanten bekeken om vast te stellen in welke steden de hotels hygiëne hoog in het vaandel hebben staan en in welke steden hotelhouders een 'laisser-faire'-houding aan de dag leggen.
*Hoe schoon zijn de grootste steden van Nederland?*
Opmerking vooraf: de Nederlandse hotels behoren volgens de mening van de gasten niet bepaald tot de schoonste hotels. Zwitserland en Oostenrijk scoren bijvoorbeeld met respectievelijk 8,46 en 8,40 beduidend beter. Nederland ligt met een score van 7,71 nog wel voor het Verenigde Koninkrijk (7,66) of Denemarken met slechts 7,51. Bovendien scoorden enkele steden duidelijk boven het landelijk gemiddelde.
"*MEER LEZEN OVER HYGIÃNE? KLIK HIER!*":http://www.hospitality-management.nl/?q=hygi%C3%ABne&x=zoeken
Als we de tien grootste Nederlandse steden vergelijken, valt op dat in Den Haag (8,19) met het grootste enthousiasme met de plumeau wordt gezwaaid. In Tilburg (7,23) zijn de hotelgasten duidelijk minder tevreden. Net als vorig jaar zijn de hotels in deze stad de hekkensluiters. De hoofdstad maakt met 7,58 ook niet echt indruk en moet in vergelijking met andere landen nog een duidelijke inhaalslag maken.
*Samba in plaats van hygiëne*
Bij vergelijking van de internationale metropolen maken vooral de hotelhouders in Tokio indruk. Ook in Warschau kunnen de gasten bij wijze van spreken van de grond eten.
Brazilië scoort een goal in eigen doel: het wk was voor de hotels in het gastland de perfecte gelegenheid hun reputatie op te poetsen. De hele wk-drukte heeft echter blijkbaar zoveel commotie veroorzaakt, dat voor het schoonmaken geen tijd overbleef. In vergelijking met vorig jaar zijn de scores voor hygiëne voor zowel Rio (7,29) als Sao Paulo (7,69) duidelijk lager dan het wk-loze jaar ervoor. Maar ook bij Europese hotels, zoals in Parijs (7,63) of Londen (7,52) kan het helpen om vóór het boeken naar de online-klantbeoordelingen te kijken om onaangename verrassingen te voorkomen. In de miljoenenmetropolen zijn er talrijke uitstekende hotels, maar helaas ook enkele hotelhouders die het met de hygiëne niet zo nauw nemen.
~Thijs Jacobs~
Nederlandse hotels niet de schoonste
25 augustus 2014