Een EdenShelter als duurzame B&B cabin

Auteur: Redactie
Branded Content 23 februari 2023
Een EdenShelter als duurzame B&B cabin

Een ruimte om te ontspannen, werken, genieten of verzorgen. Het kan allemaal in een EdenShelter. Een plek om opnieuw de verbinding met de natuur op te zoeken. Een ruimte die is gebouwd met duurzame materialen om een lange levensduur te garanderen. Kies voor een zero-impact ontwerp en geniet van de natuur zonder deze aan te tasten.

Meer foto's onderaan deze pagina

EdenShelters zijn geprefabriceerde, modulaire en duurzame cabins. Deze cabins kennen uiteenlopende gebruiksfuncties. Zo worden ze ingezet als vakantiewoning en atelier, maar ook zakelijke oplossingen als kantooruitbreiding en een modulaire showroom behoren tot de mogelijkheden. Een opkomende toepassing is de bouw van EdenShelters voor het gebruik als B&B accommodatie.

Het enige waar u over na hoeft te denken is de locatie. Door de mobiliteit van een EdenShelter is uw droomlocatie eenvoudig te bereiken. Dus waar plaatst u uw EdenShelter? Bij een meer, diep in een bos, aan de rand van een veld of uw stadsdak? Laat uw droom uitkomen!

Een duurzame, solide constructie als basis

Een EdenShelter is in de basis volledig opgebouwd uit hout. Er wordt vanuit duurzaamheidsoverwegingen geen gebruik gemaakt van een staal- en betonconstructies. Het skelet wordt opgebouwd uit een kruislaags gelamineerde houtconstructie voor de vloer-, wand- en dakconstructie. Hierdoor ontstaat een gevelschil van ca. 300 mm., voorzien van een hoogwaardige isolatie. De constructie is damp-open, wat zorgt voor een lange levensduur en een prettig leefklimaat. De optimale isolatie zorgt voor een besparing in energiekosten en jaarrond een aangename binnentemperatuur. Met de keuze voor kruislaags gelamineerd hout (CLT) wordt een lange levensduur gecombineerd met een zeer degelijke constructie en circulair materiaalgebruik. CLT heeft grote voordelen ten opzichte van houtskeletbouw, in het opzicht van duurzaamheid en constructieve mogelijkheden.

Een veelvoud aan mogelijkheden, gebouwd naar uw wensen

Door het modulaire karakter van de cabins, kunnen deze geheel naar uw specifieke wensen en eisen worden opgebouwd. Hierbij is maatwerk de standaard. In veel gevallen wordt een reeds geleverd exemplaar gebruikt als basis, om deze vervolgens aan te passen naar de situatie van de opdrachtgever.

Bij de toepassing als B&B cabins wordt vaak de keuze gemaakt voor een twee of vier persoons oplossing, maar er bestaan ook oplossingen voor zes of acht personen. Qua maatvoering zijn er mogelijkheden in breedtematen van 300 tot en met 400 centimeter en lengtematen variërend van 600 tot 1350 centimeter uit één stuk.

Een EdenShelter kan compleet naar uw gebruikswensen worden ingericht. Een optie hierbij is de single cabin met een zadeldak of platdak met een maximale afmeting van 400 × 1350 cm. Een single cabin met zadeldak kan worden uitgevoerd voor comfortabel gebruik met twee tot en met zes personen. Door de unieke dakconstructie ontstaat er een ruimtelijk gevoel. Zo kan er een rooftop worden gecreëerd voor twee extra slaapplaatsen. Ook een badkamer met hoog plafond en een glazen dak behoren tot de mogelijkheden.

Naast de single cabins biedt EdenShelter ook de mogelijkheid om cabins te schakelen. Hierbij ontstaat er een dubbele cabin met een afmeting tussen de 60 m² en 70 m². Qua indeling zijn er veel uiteenlopende mogelijkheden, waarbij vormen in een L-model, Z-model of een blokmodel mogelijk zijn. Door het schakelen van twee cabins ontstaat er een lichte en ruime woonkamer met keukengedeelte. De dubbele cabins worden vaak voorzien van een inpandige berging en zijn geschikt voor comfortabel gebruik van vier tot acht personen. Het is mogelijk om extra ruimte te creëren voor bijvoorbeeld een kinderslaapplaats door het toevoegen van een rooftop.

Volledige prefabricatie met minimale overlast op de bouwlocatie

Een EdenShelter wordt in de meeste gevallen volledig afgewerkt en plug-and-play afgeleverd. De binnenwanden en plafonds zijn volledig afgewerkt met de speciale, natuurlijke Bioplates. Dit bijzondere plaatmateriaal geeft een rustige, natuurlijke uitstraling en geeft de kenmerkende uitstraling aan een EdenShelter. De wandafwerking wordt schroefloos gemonteerd en de platen zijn diverse malen behandeld tegen verkleuring en zijn daarnaast geschikt om vochtig te reinigen. Aan de boven- en onderzijde van de binnenwanden is er een speciale sponning waarin LED-strips als accentverlichting worden aangebracht. De vloer wordt standaard voorzien van een duurzame PVC of eiken vloer in een natuurlijke kleurtint.

Voor een complete beleving worden veel cabins geleverd met complete keuken, badkamer en separaat toilet. Deze onderdelen worden in eigen fabriek opgebouwd met hoge kwaliteit (inbouw)apparatuur en componenten. Qua materialen wordt de eenheid gezocht met de algehele uitstraling, zodat de keuken en badkamer naadloos opgaan in de rest van het interieur. Er is veel keuzevrijheid in de indeling en configuratie van losse onderdelen in het interieur. Op deze manier kunt u uw eigen ideale EdenShelter samenstellen.

Snelle en eenvoudige plaatsing op een circulaire fundatie

Voor de fundering wordt er gebruik gemaakt van metalen schroefpalen, die middels GPS op de juiste positie worden gemonteerd. Mocht de situatie of grondsoort niet geschikt zijn voor een schroeffundering, dan zijn er mogelijkheden om te werken met prefab betonplaten of een reguliere betonfundering. In de regel wordt de cabin ca. 8 cm. boven maaiveld geplaatst voor een optimale ventilatie en het voorkomen van optrekkend vocht. Het hoogteverschil kan worden opgelost middels een terras uit hout of bestrating.

De totstandkoming van een EdenShelter

Na een eerste kennismakingsgesprek, waar we u wensen en ideeën inventariseren, een bezoek aan de beoogde locatie en een kostenraming op basis van een startontwerp, kunt u uw keuze om tot aankoop over te gaan opmaken.

Daarna volgt de engineering van uw nieuwe cabin. Met een complete 2D en 3D uitwerking weet u exact hoe uw EdenShelter eruit komt te zien. Na de definitieve prijssetting en orderbevestiging wordt de cabin technisch uitgewerkt. Hierbij ontvangt u een technisch plan, electroplan en de detailtekeningen van het interieur.

Zodra alle tekeningen zijn goedgekeurd kan de productie worden opgestart en wordt uw EdenShelter volgens overeengekomen tekeningen geproduceerd. Ondertussen zal de kavel gereed worden gemaakt voor de plaatsing. Hierbij worden nutsvoorzieningen aangepast en/of aangelegd en wordt de fundering voor de cabin geplaatst.

Nadat de productie van de EdenShelter is afgerond wordt de plaatsingsdatum vastgesteld. Op deze dag wordt de cabin middels een kraan geplaatst op de fundering en waar nodig, doorgaans is dit alleen bij geschakelde cabins vereist, verder afgewerkt. Na de plaatsing wordt de cabin aangesloten op de nutsvoorzieningen door een erkend installateur en is daarna gebruiksklaar. Indien gewenst leveren en monteren wij na plaatsing van de EdenShelter ook graag uw vlonder, kavelpad, berging en/of schaduwdoek.

Benieuwd naar de mogelijkheden die EdenShelters u te bieden heeft voor uw B&B? Neem dan contact op voor een vrijblijvende kennismaking!

EdenShelters – onderdeel van Eden B.V.
Tielsestraat 85
4043 JR Opheusden
0488-442876
info@edenbv.nl
www.edenbv.nl

Overig nieuws