B&B te koop: Varend woonschip in stadshart Zwolle

Auteur: Juan Kort
B&B te koop 19 oktober 2023
B&B te koop: Varend woonschip in stadshart Zwolle

In deze rubriek nemen we met onze lezers een kijkje in B&B’s die te koop staan. Wellicht zit er iets interessants voor je tussen. Misschien de start van een nieuw avontuur?

Deze maand staat een woonschip in de schijnwerpers. Het in 1913 gebouwde schip is gelegen in de stadskern van de historische Hanzestad Zwolle. De woning bestaat momenteel uit een verhuurbare ruimte waar de huidige eigenaren momenteel niet wonen. De vraagprijs bedraagt 375.000 euro k.k. Het bijzondere aan dit object is dat het, naast de B&B-vergunning, de certificaten heeft om te varen. Met of zonder gasten. Start de motor en ga!

Via de open kuip, waar B&B Boat Boutique wordt bestuurd met de helmstok, kom je het schip binnen. De open kuip biedt ruimte om in de luwte, de avond te zien vallen en rust te vinden. Via deze ruimte bereik je de keuken en open woonkamer. Door de gang loop je naar de enige slaapkamer, die ruimte biedt aan twee personen. Naast de slaapkamer bevinden zich de badkamer en kastenkamer. Het schip beschikt over een volledig ingerichte keuken met onder andere een magnetron, oven, koffieapparaat, waterkoker, inductiekookplaat, afwasmachine, televisie, platenspeler, airco, een extra lang tweepersoonsbed van 2,20 meter, een ruime douche, toilet en wastafel. De inboedel is in zijn geheel over te nemen. In de woonkamer kunnen gasten met de thermostaat de temperatuur op het schip instellen.

Redenen

Volgens eigenaresse Ilona Jansen-de Rijke kiezen gasten voor Boat Boutique om de volgende redenen: “Omdat een schip uniek is; vooral buitenlandse gasten willen heel graag aan boord verblijven. Het is bovendien comfortabel, het ligt heel centraal ten opzichte van de historische binnenstad met een ruim horeca-aanbod, musea en andere bezienswaardigheden. Het sterrenrestaurant De Librije*** ligt op maar 5 minuten lopen van de B&B. Er is ook voldoende parkeerruimte (betaald) en je slaapt heerlijk op het water.”

Zwolle ligt heel centraal in een groene omgeving. Gasten ontdekken volgens Jansen-de Rijke de binnenstad, maar maken ook uitstapjes naar onder ander Giethoorn. Of ze gaan fietsen in de omgeving langs de IJssel en het Zwarte Water.

Toekomst

De eigenaresse laat aan dit blad weten zoveel mogelijk zelf te doen en te regelen, zonder hulp van haar partner. Over de reden waarom de B&B te koop staat, zegt ze: “Mijn man gaat volgend jaar met pensioen en wij willen graag gaan reizen.”

“In de zomermaanden zit Boat Boutique vol, in de overige maanden gemiddeld op 80 procent. De opbrengst per nacht is momenteel 150 euro”, aldus Jansen-de Rijke. Voor 375.000 euro krijgt de nieuwe eigenaar de gehele inventaris, website, benodigde vergunningen, ligplaats en de certificering om te varen. Dat laatste is niet vanzelfsprekend voor elk woonschip. Jansen-de Rijke kan de nieuwe eigenaar inwerken. “Voorlopig gaan we nergens naartoe, dus ik heb alle tijd!”

Interesse? De woning op Thorbeckegracht 129 in Zwolle staat op Funda.

Wil je dat jouw bijzondere B&B ook in deze rubriek komt en kunnen wij de foto’s rechtenvrij gebruiken? Mail dan naar redactie@uitgeverijps.nl

Blijf op de hoogte!

Twee keer per maand het meest actuele en relevante B&B-nieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws