B&B te koop: Eigenaren hopen op voortzetting, inclusief warm welkom voor honden

Auteur: Redactie
B&B te koop Ondernemen 14 december 2023
B&B te koop: Eigenaren hopen op voortzetting, inclusief warm welkom voor honden

In deze rubriek nemen we met onze lezers een kijkje in B&B’s die te koop staan. Wellicht zit er iets interessants voor je tussen. Misschien de start van een nieuw avontuur?

Deze maand hebben we ‘B&B De Labjeshoeve’ in het Brabantse Someren in het vizier. Voor de langgevelboerderij, die deels bestaat uit een privédeel en deels uit een B&B, vragen Paul van Zoggel en zijn partner Maarten Salemink 1.125.000 euro k.k. In de B&B kunnen in totaal acht gasten verblijven.

De gastvrouwen voor de ingang van de B&B (links), rechts het bakhuis

De voorkant, het privégedeelte, beslaat twee derde van het pand en daar wonen de eigenaren momenteel. Het achterste gedeelte, een derde, wordt gebruikt als B&B. Beide delen hebben een eigen ingang en de B&B heeft daarnaast een eigen oprit waar gasten kunnen parkeren op eigen terrein. De privacy is daarmee gewaarborgd. “Als je wilt hoef je elkaar niet tegen te komen”, aldus Van Zoggel. Het perceel bevat een paardenstal met drie paardenboxen en een opslagruimte. Het bakhuis, een bijgebouw waarin men vroeger brood en koek bakte, hebben de eigenaren omgebouwd tot multifunctionele ruimte.

Indeling

De privéwoning heeft een zitkamer, eetkamer, een keuken en bijkeuken, berging, kelder, opkamer en een eenvoudige badkamer. Op de eerste verdieping zijn drie slaapkamers, een vide en een royale badkamer.

De B&B bestaat uit één te verhuren ruimte met twee slaapkamers en twee slaapvides. In totaal kunnen er acht gasten verblijven. B&B-gasten kunnen in hun accommodatie gebruikmaken van de zitkamer en een grote badkamer met apart toilet. Er is een royale keuken aanwezig die het B&B-echtpaar soms erbij verhuurt, zodat het een vakantiewoning wordt voor gasten die langer willen verblijven. De slaapkamers en de slaapvides zijn boven, evenals een overloop met infraroodsauna. Van Zoggel: “Wij verhuren het aan één gezelschap tegelijkertijd, omdat alles bij elkaar hoort en er één badkamer en één toilet is”.

Honden

Van Zoggel legt uit waarom mensen kiezen voor De Labjeshoeve: “Veel vaste gasten komen hier graag vanwege de ruimte en de rust. Soms hebben bezoekers activiteiten gepland, maar komt daar niks van terecht omdat ze zo lekker kunnen ontspannen in de tuin. Daarbij zijn honden bij ons zeer welkom, waardoor we veel mensen met honden ontvangen. Vooral daarom vinden veel gasten het erg jammer dat we gaan verhuizen. Bovendien bieden we een zeer uitgebreid ontbijt dat door iedereen wordt gewaardeerd en waar men zelfs voor terugkomt.” En wat is er te doen in de omgeving? “Wij zitten precies tussen natuurgebied De Peel richting Limburg en Het Keelven richting de Strabrechtse Heide. Er zijn veel wandelroutes en fietsen kan hier met een uitgebreid routenetwerk. Voor stadse activiteiten kunnen gasten naar Eindhoven, Weert en Helmond, we bevinden ons daar precies tussenin. Verder is de outlet Roermond populair onder onze gasten.”

Toekomst

Het ondernemersduo wil kleiner gaan wonen. “We willen een kleinere woning en een kleiner perceel. Aangezien de B&B onderdeel is van de woning ontkomen we er niet aan om daarmee te stoppen.” Volgens hen is de omzet goed. “Ik kan wel bedragen noemen, maar wij zetten soms de kalender dicht, omdat het een nevenactiviteit is naast ons werk. Als we de kalender open laten staan, en we zouden dit willen, dan kunnen we het hele jaar door volgeboekt zijn. Het feit dat er honden mee mogen is onze grootste troef, omdat dit lang niet overal mag. April tot en met oktober zijn de drukste maanden.”

Kamerprijs

De kamerprijs is momenteel 105 euro per nacht voor twee personen, inclusief ontbijt en toeristenbelasting. Voor elke extra persoon wordt een toeslag van 45 euro per nacht in rekening gebracht. Het stel hanteert het hele jaar door dezelfde prijs. Voor honden die meekomen hoeven gasten niet extra te betalen.

In overleg kan een koper de inventaris van de B&B overnemen. Ook de inrichting van de multifunctionele ruimte, voorheen het bakhuis, is ter overname. Van Zoggel en Salemink zijn bereid de nieuwe eigenaar in te werken. “Wat wij geweldig zouden vinden is als de huidige B&B inclusief het warme welkom voor honden wordt voorgezet. Als de nieuwe eigenaar dat zou doen, is hij of zij verzekerd van een ruime en vaste gastenkring”, sluit Van Zoggel af. Overigens is de naam Labjeshoeve afgeleid van de labradors die zij ‘de labjes’ noemen.

Interesse? De woning op Boerenkamplaan 61 in Someren staat op Funda.

Wil je dat jouw bijzondere B&B ook in deze rubriek komt en kunnen wij de foto’s rechtenvrij gebruiken? Mail dan naar redactie@uitgeverijps.nl. 

Blijf op de hoogte!

Twee keer per maand het meest actuele en relevante B&B-nieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws