Reallife: “Misschien hebben ze hele slechte koffie gedronken” (deel 20)

Auteur: Redactie
reallife Ondernemen 30 mei 2024
Reallife: “Misschien hebben ze hele slechte koffie gedronken” (deel 20) Doreen Kok, haar echtgenoot Matthieu en zoon Dennis

In de rubriek 'Reallife' volgen we elke twee weken de voortgang van beginnende B&B-ondernemers. In deze eerste reeks staan Doreen Kok (55), haar echtgenoot Matthieu (63) en zoon Dennis (28) in de schijnwerpers, terwijl zij de sprong wagen naar het runnen van B&B de Pinguïn. Deze week ontvangen we voor de laatste keer een update van de familie in Bergentheim!

Deze week is gelukkig niet zo druk. Dat is fijn, het geeft ons een adempauze. Desondanks blijft er genoeg te doen. We hebben veel gasten ontvangen, zowel doordeweeks als in het weekend. Eén ding houdt me echter bezig: na het bezoek van een groep ontdekten we dat onze koffiemachine met bonen leeg was! Dus ofwel hij was al (bijna) leeg en hebben ze misschien hele slechte koffie gedronken of ze hebben de bonen eruit gehaald en meegenomen. Ik heb het hen niet gevraagd.

Matthieu wil graag een hond en daarom hebben we gisteravond een nestje puppy’s bekeken. Ze waren klein en hypoallergeen, maar ik kan even niet op de naam van het ras komen. We willen een hypoallergene hond omdat Dennis allergisch is. We vonden twee puppy's erg schattig, maar Dennis moet zich nog laten testen of hij tegen dit ras kan. Verder hebben we een bord voor buiten besteld met de naam 'B&B de Pinguïn' en het bijbehorende logo voor bij de ingang op straat, omdat gasten hier soms voorbijrijden. We moeten het nog ontvangen, ik ben erg benieuwd naar het eindresultaat.

We zetten allemaal ons beste beentje voor, wat het draaglijk maakt voor mij, maar het grootste deel komt nog steeds op mij neer. Momenteel moeten we alleen de gang nog afmaken, waaronder het aansluiten van de elektriciteit. De gang is een doorn in het oog voor mij, maar het komt wel goed. De verbouwing was een stressvolle periode vanwege alles wat op ons afkwam, maar we hebben het goed doorstaan. We zijn pas net begonnen en ik verwacht dat het nog drukker wordt. Daarom overweeg ik om vanaf volgend jaar minder te gaan werken.

Doreen Kok

Dit was de laatste aflevering in de reeks over B&B de Pinguïn en de familie Kok. Binnenkort starten we met een nieuwe B&B. Wordt vervolgd!

Lees hoe B&B de Pinguïn is gestart in het eerste deel van Reallife. Alle delen vind je via deze link.

Blijf op de hoogte!

Twee keer per maand het meest actuele en relevante B&B-nieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws