“De laadpaal is goed voor onze bezetting en voor de reviewcijfers”

Branded Content 13 juni 2024
“De laadpaal is goed voor onze bezetting en voor de reviewcijfers”

Gasten van B&B de Maaskei komen naar het Limburgse Geulle voor hun rust, voor kunstbeurs Tefaf of voor een concert van André Rieu. Eigenaars Ron en Brigitte de Groot leggen hun gasten in de watten met nét wat meer service, zoals een verwenontbijt, een ruime badkamer en een hottub. Een laadpaal hoort daar vanzelfsprekend bij. “Nu hoeven gasten met een elektrische auto onderweg niet meer op zoek naar een laadstation.”

Duidelijke antwoorden

Steeds meer gasten van de luxe B&B de Maaskei rijden in een elektrische auto die ze graag weer opgeladen meenemen. Ron en Brigitte hebben zelf een benzineauto, dus een laadpaal hadden ze nog niet. Ron vertelt: “We hebben de auto van gasten weleens opgeladen aan een netstekker, maar dat duurt erg lang. Toen we zagen dat Sligro een actie had met Reith Power, zijn we serieus gaan onderzoeken of een eigen laadpaal iets voor ons zou zijn. Ik had veel vertrouwen in Reith Power, want Sligro doet natuurlijk een grondig vooronderzoek voordat ze met een partner in zee gaan. Ik heb zelf ook een kostenvergelijking gemaakt met andere partijen. Ik ontdekte dat de kosten elkaar niet veel ontlopen, maar ik vond Reith Power verreweg het meest duidelijk en professioneel in de communicatie. Als ik belde, kreeg ik meteen iemand aan de lijn die al mijn vragen beantwoordde. Bijvoorbeeld of ik geld kon besparen door zelf het graafwerk te doen. Dat kon.”

Eigen logo in de laadpaal

De voorbereidingen van de installatie verliepen soepel. Ron en Brigitte kozen een lader met een maximaal laadvermogen van 11 kW, waarmee een elektrische auto in maximaal vier uur weer is opgeladen. Verder kozen ze op de website van Reith Power een muurbevestiging en een balancer, die ervoor zorgt dat de stroom goed verdeeld wordt als er veel stroom nodig is op andere plaatsen in de B&B. Ze stuurden foto´s van de meterkast op, waarmee de installateur zich goed kon voorbereiden. De installatie zelf was in een dag gepiept, naar tevredenheid van de eigenaars. Ron: “Ik had nog wat technische vragen, onder andere over de zekeringen in de meterkast en over de balancer. De installateur legde alles duidelijk uit. Daarna gebeurde alles verder op afstand, zoals software-updates. Ook is ons eigen logo in de laadpaal gelaserd.”

“Ik kon geld besparen door zelf het graafwerk te doen”

Laadpaal verdient zichzelf terug

Sinds het voorjaar van 2023 – toen De Maaskei na een winterstop weer openging – hebben al heel wat gasten hun auto opgeladen aan de kersverse laadpaal. Brigitte: “We hebben drie kamers en gemiddeld heeft een van de drie gasten een elektrische auto. Soms zijn er twee gasten tegelijkertijd die hun auto willen opladen, dan wachten ze netjes op hun beurt.”

Een groot voordeel van de laadpaal van Reith Power is de bijbehorende app, vinden Ron en Brigitte. “In de app kan ik zelf de prijs voor het opladen bepalen,” vertelt Ron. “Onze prijs is ongeveer gelijk aan de prijs die een andere B&B hier in de buurt rekent. Ik heb uitgerekend dat we de laadpaal in drie tot vier jaar kunnen terugverdienen. Gasten zijn er wel aan gewend dat laden geld kost. Ze kunnen bij ons hun eigen laadpas scannen. Sommigen hebben een laadpas waarmee laden voor hen gratis is. Dan krijgen wij automatisch uitbetaald door hun leverancier. Het gebruik van de app kost ons vier euro per maand, maar dat is het zeker waard. De vergoeding voor het laden krijgen we maandelijks uitbetaald.”

“Via de app kunnen we zelf het tarief bepalen, zo verdient de laadpaal zichzelf terug”

Daarnaast trekt de laadpaal extra gasten naar de B&B en zorgt het opladen voor een hogere waardering. Terwijl hun auto aan de lader hangt, kunnen gasten zich lekker ontspannen in de B&B of de landelijke omgeving van Geulle. Brigitte: “De meeste gasten weten al dat we een laadpaal hebben als ze hier komen. Ze zoeken ons er dus op uit en dat is gunstig voor de kamerbezetting. In de reviews wordt de oplaadmogelijkheid ook vaak genoemd. Zo draagt de laadpaal bij aan ons hoge serviceniveau en dat zien we terug in de waarderingscijfers.”

Benieuwd wat een laadpaal via Sligro voor jouw zaak kan opleveren? Laat dan je gegevens achter via dit formulier

Overig nieuws