B&B te koop: Rijksmonument naast de Koppelpoort in Amersfoort

Auteur: Redactie
B&B te koop Ondernemen 9 maart 2023
B&B te koop: Rijksmonument naast de Koppelpoort in Amersfoort

In deze rubriek nemen we met onze lezers een kijkje in B&B’s die te koop staan. Wie vindt het niet leuk om te gluren bij concullega’s? En wellicht zit er wel iets interessants tussen. Een nieuw avontuur?

Meer foto's onderaan deze pagina

In deze editie bekijken we een monumentale woning in Amersfoort met uitzicht op de historische Koppelpoort. De woning is gebouwd rond 1750 en is in 2015 volledig gerenoveerd. Dit pand is niet geschikt om te verhuren en er tegelijkertijd zelf in te wonen. Het is enkel een compacte woning, met momenteel op de eerste verdieping een grote slaapkamer en een ‘open ruimte’ met een daybed voor één persoon. De eigenaresse Jeanine en haar partner vragen 395.000 euro k.k. voor Het Spuihuisje, zoals het logement heet.

De grootte

Hoewel er nog een muurtje kan worden geplaatst voor een extra kamer, hebben de huidige eigenaren dit niet gedaan. Momenteel is Het Spuihuisje daarom niet beschikbaar voor twee stellen of vier personen, maar voor maximaal drie personen. Er is een badkamer met een toilet en een douche aanwezig, evenals een keuken, woonkamer en bijkeuken. De bijkeuken is uitgerust met twee vouwfietsen die kunnen worden gebruikt om Amsterdam en andere nabijgelegen steden te verkennen met de trein. Er is ook een goed uitgeruste keuken met een vaatwasser, koelkast en combi-oven/magnetron.

Ligging

Deze woning is centraal gelegen in de oude binnenstad, naast de Koppelpoort en op loopafstand van de meeste bezienswaardigheden van Amersfoort. Het is ook in de buurt van andere grote steden. Naast de woning bevindt zich een van de oudste kroegen van de Keistad; een rustig café, waar af en toe in het weekend een gezellig feestje plaatsvindt. In het voorjaar/zomer zijn er veel festiviteiten op loopafstand, zoals het Smartlappenfestival en het foodtruckfestival Lepeltje Lepeltje.

Plannen

De huidige eigenaren hebben geen plannen, na zeven jaar willen ze wat meer rust en ruimte voor andere dingen. Het is een hobby voor hen omdat ze allebei een andere baan ernaast hebben. De omzet in 2022 was met 50 procent bezetting ongeveer 20.000 euro. De prijs is al zeven jaar hetzelfde per nacht en er kunnen meer dagen verhuur uit worden gehaald. Voor de verhuur worden er nu enkele regels gehanteerd, zoals; geen kinderen, niet langer dan twee weken aaneengesloten, geen huisdieren en geen feestende jongeren. Daarom ziet de woning er volgens de eigenaresse nog steeds goed uit. Meestal worden er buitenlandse gasten ontvangen, maar ook veel Nederlandse stellen die er een weekendje op uit gaan. De woning wordt niet verhuurd als zij zelf op vakantie zijn of niet zelf de gasten kunnen inchecken.

Verhuurprijs

De verhuurprijs bedraagt momenteel 99 euro per nacht voor twee personen. Voor een derde persoon of gebruik van het extra bed wordt er 55 euro per nacht extra gevraagd. Het minimumverblijf is twee nachten en er is een verplichte eindschoonmaak van 65 euro per verblijf van maximaal zeven dagen. Bij een verblijf langer dan zeven nachten bedragen de schoonmaakkosten voor elke extra nacht 7,50 euro. Toeristenbelasting en stadsbelasting bedragen per persoon per nacht 5 euro.

De woning wordt verkocht exclusief meubels. De huidige eigenaren kunnen de nieuwe ondernemer(s) inwerken en helpen met de overdracht.

Interesse? De Funda link vind je hier, de website van de B&B via deze link.

Wil je dat jouw bijzondere B&B ook in deze rubriek komt en kunnen wij de foto’s rechtenvrij gebruiken? Mail dan naar redactie@uitgeverijps.nl

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per maand het meest actuele en relevante B&B-nieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws