B&B te koop: Een karakteristieke halfvrijstaande woonboerderij

Auteur: Redactie
B&B te koop Ondernemen 7 april 2023
B&B te koop: Een karakteristieke halfvrijstaande woonboerderij

Deze b&b is verkocht!

In deze rubriek nemen we met onze lezers een kijkje in B&B’s die te koop staan. Wie vindt het niet leuk om te gluren bij concullega’s? En wellicht zit er wel iets interessants tussen. Een nieuw avontuur?

In deze editie bekijken we een riante, karakteristieke halfvrijstaande woonboerderij in Heurne in de provincie Gelderland, tegen de Duitse grens aan. Dit met B&B en een tuin op het zuidwesten met veel privacy, met overkapping, waar men fijn kan zitten en genieten van de natuur. Eigenaren Ans Engbers en Joep Veldkamp vragen 725.000 euro k.k. voor de woning en Klein Geunhuis, zoals de bed & breakfast heet.

Het deel van het bijgebouw met het spitse dak is het deel dat momenteel als B&B wordt gebruikt. Dit deel bestaat uit een zit/slaapkamer van ongeveer 25 m², een keukentje, een hal, een toilet en een badkamer met douche, en biedt ruimte aan maximaal één of twee personen.

Rust

Buiten bevindt zich een ontbijtterras, een zonneterras, een stookterras en een zeer grote tuin met vele mooie siergrassen. Gasten hebben in principe 75 procent van de beschikbare perceelgrootte (3885 m²) tot hun beschikking. Zij komen volgens Joep graag naar de B&B vanwege de rust en stilte op het erf en in de omgeving, de smaakvol ingerichte leefruimte, de gastvrijheid en de hygiënische omstandigheden in de B&B. Er zijn veel fiets- en wandelroutes in het mooie coulisselandschap van de Achterhoek. De B&B is gelegen dichtbij plaatsen als Aalten, Winterswijk, Doetinchem en het Duitse Bocholt.

Cijfers

De B&B is acht maanden per jaar geopend. In deze periode wordt Klein Geunhuis meestal 150 nachten per jaar verhuurd. Een kamer kost dit seizoen gemiddeld 92,50 euro per nacht. Als de koper van plan is om de B&B voort te zetten, is er volop ruimte om beschikbare inrichting en zaken tegen een redelijke prijs over te nemen. Het gaat daarbij om zaken die nodig zijn om de beschikbare voorzieningen in tact te houden.

Straks

Het ondernemersduo is bereid nieuwe eigenaren in te werken en ze zo veel als gewenst te ondersteunen met hun ervaring en kennis. Ans en Joep kunnen de nieuwe ondernemers wijzen op nog meer exploitatiemogelijkheden, zoals het initiëren van bijvoorbeeld een theetuin, beeldentuin, activiteitentuin en het organiseren van ontbijten in de openlucht op zonnige weekenden. Met de verkoop van hun B&B willen Ans en Joep hun eigen Europa nader leren kennen en bezoeken. Dit omdat ze vinden dat hun huidige woonsituatie en activiteiten dermate arbeidsintensief zijn dat dit problemen kan opleveren in geval van een veranderende gezondheidssituatie van een van hen, gezien hun leeftijd van begin en midden zeventig.

Interesse? De Funda link vind je hier, de website van de B&B via deze link.

Wil je dat jouw bijzondere B&B ook in deze rubriek komt en kunnen wij de foto’s rechtenvrij gebruiken? Mail dan naar redactie@uitgeverijps.nl

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per maand het meest actuele en relevante B&B-nieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws