B&B te koop: dubbel woonhuis met winkelruimte

Auteur: Redactie
B&B te koop Ondernemen 31 mei 2024
B&B te koop: dubbel woonhuis met winkelruimte

In deze rubriek nemen we met onze lezers een kijkje in B&B’s die te koop staan. Wellicht zit er iets interessants voor je tussen. Misschien de start van een nieuw avontuur?

Deze maand richten wij onze aandacht op een monumentaal pand gelegen in het historische centrum van het hippe stadsdeel Wyck in Maastricht. Het object bestaat momenteel uit een dubbel woonhuis en een winkelruimte. Eén van de woonhuizen, met vier kamers, wordt door de eigenaar Nicolas Brot als B&B gebruikt. De vraagprijs voor het geheel bedraagt 1.500.000 euro k.k., waarbij alleen de B&B volledig gemeubileerd verkocht wordt.

B&B Au Lion D'or beschikt over de mauve kamer, oranje kamer, rode kamer en groene kamer. De laatste twee genoemde kamers kunnen gasten apart of als suite boeken. De B&B bestaat uit vier verdiepingen en een aparte tuin. Het woonhuis van drie verdiepingen heeft een eigen tuin, aparte toegang en een dubbele overdekte garage. Samen met de verhuur van de winkelruimte vertegenwoordigt dit huis niet alleen een prachtig stukje historie, maar is het daarnaast erg lucratief.

Locatie

Gasten bezoeken de B&B omdat het volgens de eigenaar gezellig en goed ingericht is en omdat het zich op een toplocatie bevindt. “Het is een van de beste locaties in het centrum van Maastricht, met een rijk cultureel aanbod en een bruisend dag- en nachtleven. Het pand is gevestigd aan de Hoogbrugstraat, in het hart van Wyck, het tweede historische stadscentrum van Maastricht, gelegen aan de oostzijde van de Maas. De directe omgeving biedt een gevarieerd karakter dat uitnodigt om te wonen, te werken en horeca te bezoeken”, aldus Brot. Er zijn talloze winkels, hotels, cafés en restaurants, vooral in de Stationsstraat, de Wycker Brugstraat, de Rechtstraat en de Hoogbrugstraat. In de Stationsstraat is iedere donderdagmiddag een streekmarkt met biologische levensmiddelen en op zaterdagochtend een antiek- en curiosamarkt. Alle school-, winkel- en sociale activiteiten bevinden zich in de directe omgeving van de woning en B&B. Een trein- en busstation ligt op loopafstand en de locatie is gunstig gelegen om de periferie en snelwegen te bereiken.

Cijfers en plannen

De huidige eigenaar krijgt hulp van iemand die het ontbijt en de schoonmaak verzorgt. Hij verkoopt het object omdat hij terugverhuist naar zijn thuisland Frankrijk. Volgens Brot, die tot slot aangeeft bereid te zijn de nieuwe eigenaar in te werken, kost een kamer gemiddeld 135 euro per nacht, met een bezettingsgraad van gemiddeld 95 procent sinds het einde van de pandemie.

Interesse? De woning op Hoogbrugstraat 16 in Maastricht staat op Funda.

Wil je dat jouw bijzondere B&B ook in deze rubriek komt en kunnen wij de foto’s rechtenvrij gebruiken? Mail dan naar redactie@uitgeverijps.nl en wij sturen jou de tarieven.

Blijf op de hoogte!

Twee keer per maand het meest actuele en relevante B&B-nieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws