Welkom op bloemeneiland Madeira bij luxury B&B Casa do Mundo: Luxe, rust en de oceaan

Auteur: Jorine de Bruin
Interview Jorine de Bruin 19 januari 2024
Welkom op bloemeneiland Madeira bij luxury B&B Casa do Mundo: Luxe, rust en de oceaan Gastenverblijfeigenaren Erika en Mike

Madeira, gelegen in de azuurblauwe Atlantische oceaan wordt ook wel het Bloemeneiland genoemd, vanwege de lente die hier eeuwig lijkt te duren. Op deze idyllische plek besloten gastenverblijfeigenaren Mike en Erika hun droom waar te maken en creëerden zij een plek waar zij hun gasten met liefde in de watten leggen.

Het is niet gek dat het koppel Mike en Erika vele vakanties doorbracht op Madeira om te genieten van de prachtige wandelingen in de natuur en te relaxen op één van de mooie stranden. Elke keer voelde het weer als thuiskomen voor ze op dit mooie eiland. Sinds 12 jaar komen ze al op Madeira en is de liefde voor dit eiland begonnen. Zoals wel meer gastenverblijfeigenaren werden ook zij geïnspireerd door het televisieprogramma ‘Ik vertrek’. Het kwam zelfs zo ver dat ze hun huis in Doetinchem verkochten om te onderzoeken of ze iets in Nieuw-Zeeland konden opzetten. Gastvrouw Erika: “Dat hebben wij uiteindelijk niet doorgezet. We kochten ons volgende huis, maar wanneer een dergelijk plan in je hoofd zit, blijft het borrelen.” En ook hun geliefde Madeira liet hen niet los. Een flinke zoektocht volgde. Een harde eis was zeezicht en voldoende ruimte voor gasten. Na vele bezichtigingen vonden ze uiteindelijk de perfecte plek. Dit was het begin van luxury B&B Casa do Mundo (Huis van de wereld, red.) en Erika en Mike willen dit uitzicht met zoveel mogelijk gasten all over the world delen.

Adults only

Ze besluiten om er een ‘adults only’ plek van te maken, hier zijn alleen gasten vanaf 16 jaar welkom. Dit om de rust te waarborgen en hun gasten optimaal te laten ontspannen. Hier wordt overigens niet alleen door deze leeftijdsgrens voor gezorgd. Alleen al het uitzicht (op de Atlantische Oceaan!) werkt direct ontspannend. Maar er is meer. Zo vertelt Erika dat de kamers met natuurtinten zijn ingericht en dat hun gasten slapen op hoogwaardige boxsprings met luxe toppers en mooi beddengoed. Moet er nog wat werk verricht worden? Geen probleem, elke kamer beschikt over een bureau, goede wifi en Nespresso- en theefaciliteiten. Erika voegt hieraan toe: “De kamers zijn tevens uitgerust met een televisie met o.a. Netflix, airco en natuurlijk een prachtige badkamer met de verzorgingsproducten van Marie-Stella-Maris.”
Aangezien Casa do Mundo een ‘adults only’plek is, zijn hier geen kinderen te vinden. “We zijn nog maar kort geopend, maar we hebben jonge stelletjes gehad van rond de 30 en echtparen tussen de 40 en 50 jaar”, concludeert Erika.

Persoonlijke touch

Op de vraag wat Casa do Mundo onderscheidend maakt, legt Erika uit: “Casa do Mundo beschikt over 3 luxe kamers, waaronder 1 kamer voor maximaal 4 personen. Juist die kleinschaligheid is wat wij belangrijk vinden. Door onze persoonlijke benadering voelen gasten zich direct thuis bij ons. We kennen het eiland door en door en voorzien onze gasten graag van tips over activiteiten, bezienswaardigheden of restaurantjes. We merken dat dit erg gewaardeerd wordt.”

Stel je eens voor: je hebt heerlijk geslapen in één van de luxe kamers en schuift in de ochtend aan bij het ontbijtbuffet in de gemeenschappelijke ruimte. Alle producten zijn vers, zoals fruit van het seizoen, yoghurt, vleeswaren en er wordt afgewisseld met homemade producten, zoals zelfgemaakte jam, cake of koekjes. Na het ontbijt kun je erop uit gaan, er is genoeg te doen op Madeira. Doordat B&B Casa do Mundo een centrale ligging heeft, is de B&B eenvoudig te bereiken en ligt het dichtbij het vliegveld en de bruisende hoofdstad Funchal. Via de rápida (een tweebaansweg waar je 100 km/u mag rijden) ben je ook zo aan de andere kant van het eiland. Als je in de middag terugkomt, is het mogelijk om een drankje te pakken uit de ‘honesty bar’ en te genieten van het uitzicht terwijl je heerlijk onder de overdekte veranda of beneden in de tuin zit.

Boekingssysteem

Op de vraag van welk boekingssysteem er gebruik gemaakt wordt, geeft Erika aan dat zij gebruikmaken van ‘MyTourist’. Dat bevalt prima. “Het systeem is goed aan te leren en heb je vragen dan worden deze snel beantwoord of je kijkt even een uitlegfilmpje.”

Om het gastenverblijf in vijf woorden te omschrijven kiest Erika voor: “Thuis voelen op bijzonder Madeira.” En deze woorden sluiten natuurlijk perfect aan bij wat B&B Casa do Mundo haar gasten te bieden heeft.

Meer informatie vind je hier: https://www.casadomundo.pt/nl/

-> Auteur Jorine de Bruin werkt met haar bedrijf Hoteljournalist als PR-specialist & Tekstschrijver voor gastenverblijven (B&B, hotel, vakantiehuis, camping). Meer informatie, zoals een online leeromgeving en podcast speciaal voor gastenverblijfeigenaren, vind je op haar website.

Blijf op de hoogte!

Twee keer per maand het meest actuele en relevante B&B-nieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws