Wie een kopje koffie bestelt in Schotland krijgt meer cafeïne binnen dan in Italië of Spanje. Dit blijkt uit een studie waarbij onderzoekers ontdekten dat
de geserveerde koffie in Schotland sterker is doordat de Schotten andere, krachtigere koffiebonen gebruiken en de koffie in grotere kopjes schenken.
*Cafeïne-gehalte*
In een espresso in Glasgow zit tussen de 72 en 212 mg cafeïne, terwijl een espresso in Italië tussen de 73 en 135 mg bevat. Bestel je een Spaanse espresso, dan kun je verwachten dat er ongeveer 97 tot 127 mg cafeïne in zit. Schotse cappuchino's zijn zelfs nog sterker, in een kop zit 101 tot 275 mg cafeïne.
"*Meer lezen over koffie? Klik hier*":http://www.lunchroom.nl/?q=koffie&x=zoeken
~Christel Tuin~
Schotse koffie sterker dan in Italië en Spanje
23 juli 2014