Reallife: “Nu het warmer wordt, wil ik graag een zwembad” (deel 19)

Auteur: Redactie
reallife Ondernemen 16 mei 2024
Reallife: “Nu het warmer wordt, wil ik graag een zwembad” (deel 19)

In de rubriek 'Reallife' volgen we elke twee weken de voortgang van beginnende B&B-ondernemers. In deze eerste reeks staan Doreen Kok (55), haar echtgenoot Matthieu (63) en zoon Dennis (28) in de schijnwerpers, terwijl zij de sprong wagen naar het runnen van B&B de Pinguïn in Bergentheim. Deze week vertelt Kok dat de B&B boven verwachting goed gaat.

Ondanks dat ik het behoorlijk druk heb draait de B&B goed, zelfs beter dan verwacht. Ik ben altijd bezig; met mijn andere vaste baan of met gasten. Er zijn weinig nachten dat we geen gasten hebben, zelfs doordeweeks hebben we zelden lege kamers. Ook voor de maand mei zijn er veel boekingen. Onlangs dacht ik dat we twee nachten geen boekingen hadden en was ik opgelucht dat ik even geen ontbijt hoefde te serveren. Maar op het laatste moment kwam er toch nog een reservering binnen. Achteraf gezien was dat natuurlijk ook wel fijn.

Wanneer ik voor mijn andere baan thuis werk, besteed ik tijdens mijn pauzes tijd aan de B&B. Op dit moment werk ik in totaal zo'n 50 tot 60 uur per week. Ik overweeg wat de beste balans zou zijn: minder uren werken voor mijn andere baan, of minder boekingen voor de B&B accepteren. Een andere optie is om een schoonmaker in te huren voor het schoonmaken van de verblijven. Matthieu vindt het echter niet logisch dat ik evenveel blijf werken voor m’n andere baan als ik deze taak uitbesteed.

De recensies blijven positief. Gasten geven opmerkingen als 'een heerlijk ontbijt', 'lekker rustig' en 'aardige eigenaren'. Dat laatste hoor ik natuurlijk het liefst. Ik ben ook erg tevreden over de gasten; over het algemeen gedragen ze zich keurig.

Het parkeerterrein is bij het aanleggen van het riool omgeploegd en door de regen is het een modderige boel geworden. We hebben de helft ervan nu bedekt met grind. Verder willen we iemand inhuren om de gang af te maken. Nu het warmer wordt wil ik graag een zwembad, maar dat zit er financieel gezien voorlopig niet in. Helaas.

Doreen Kok

Lees hoe B&B de Pinguïn is gestart in het eerste deel van Reallife. Alle delen vind je via deze link.

Blijf op de hoogte!

Twee keer per maand het meest actuele en relevante B&B-nieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws