Reallife: “Het badkamermeubel past niet” (deel 5)

Auteur: Redactie
reallife 2 november 2023
Reallife: “Het badkamermeubel past niet” (deel 5)

In de rubriek 'Reallife' volgen we elke twee weken de voortgang van beginnende B&B-ondernemers. In deze eerste reeks staan Doreen Kok (55), haar echtgenoot Mathieu (63) en zoon Dennis (28) in de schijnwerpers, terwijl zij de sprong wagen naar het runnen van B&B de Pinguïn in Bergentheim. Deze week blijkt de badkamer te klein te zijn.

Dagboek Doreen Kok – 2 november 2023

Het is een behoorlijk drukke tijd. Op dit moment snoeien twee hoveniers de bomen om de tuin winterklaar te maken en tegelijkertijd zijn er twee werklui bezig met de bouw van de B&B. De verbouwing loopt tot nu toe op rolletjes. Er was alleen een aanpassing nodig in de badkamer; de badkamer was kleiner dan wat op de bouwtekening was ingetekend en daardoor paste het badkamermeubel niet. Er is een muur verplaatst, waardoor het probleem is opgelost. De rest gaat volgens plan. Het sloopwerk is voltooid en afgelopen weekend is het beton gestort en zijn de muren geplaatst. Daardoor is de indeling van de ruimtes zichtbaar, het begint nu echt vorm te krijgen! Een loodgieter installeert binnenkort de badkamer en legt alle benodigde leidingen aan.

Afgelopen zaterdag hebben we flink geshopt. Badkamermeubels, zoals wastafels, hebben we besteld en die ontvangen we medio deze maand. Voor de vloerbedekking van de B&B-kamers hebben we hebben sisal gekozen, een duurzame tropische vezel. In de gemeenschappelijke ruimte voor de gasten wordt een houten vloer geïnstalleerd, die afkomstig is uit onze vorige woning. We hebben drie grote plafondlampen aangeschaft en deze worden boven de eettafel geplaatst.

Het is inmiddels meer dan een jaar geleden dat we hiernaartoe zijn verhuisd. Die keuze stemt ons nog steeds tevreden. Er is leuk contact met de buren, ook al wonen zij een paar honderd meter verderop. Aankomende winter wordt de tweede winter in ons nieuwe huis. Gelukkig hebben we nu centrale verwarming; de vorige winter moesten we het huis opwarmen met een houtvergasser. Dat nam veel tijd in beslag en het werkte niet goed.

Verder is de B&B-vergunning rond en wordt de website gebouwd. Voor de bouwer hiervan is de deadline 15 december. Het is een mooie tijd!

Blijf op de hoogte!

Twee keer per maand het meest actuele en relevante B&B-nieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws