Reallife: “Heb je een rieten kap, dan ga je met oud en nieuw niet op stap” (deel 9)

Auteur: Redactie
reallife Ondernemen 28 december 2023
Reallife: “Heb je een rieten kap, dan ga je met oud en nieuw niet op stap” (deel 9)

In de rubriek 'Reallife' volgen we elke twee weken de voortgang van beginnende B&B-ondernemers. In deze eerste reeks staan Doreen Kok (55), haar echtgenoot Matthieu (63) en zoon Dennis (28) in de schijnwerpers, terwijl zij de sprong wagen naar het runnen van B&B de Pinguïn in Bergentheim. Deze week: Doreen en Matthieu ontdekken dat de sloten van beide B&B-kamers hetzelfde zijn.

Dagboek Doreen Kok – 28 december 2023

We hebben een rustige kerstperiode achter de rug. Op eerste kerstdag waren we thuis en op tweede kerstdag brachten we de dag door bij mijn moeder in Blaricum. 's Avonds genoten we van een maaltijd bij de zus van Matthieu. Het werd een late avond, we zijn pas om middernacht naar huis gegaan. Gelukkig voel ik me beter, hoewel ik nog steeds niet helemaal hersteld ben.

Wat betreft de verbouwing: de aannemer heeft zijn werk voltooid en het stucwerk is ook afgerond. Vandaag komt de tegelzetter om de badkamer voor te bereiden om daarna aan de slag te kunnen gaan. Dit neemt enkele dagen in beslag. De komende weken zijn we bezig met schilderen en behangen, we verwachten dat half januari alles netjes is. De keuken wordt in het weekend van 13 januari geplaatst, daarvoor moeten we alles geverfd hebben. Op 16 of 17 januari worden de airco's geïnstalleerd en op 18 of 19 januari wordt de vloerbedekking gelegd. In de week van 22 januari wordt er een houten vloer gelegd in de gezamenlijke ruimte. Al met al zijn we goed op weg. We ontdekten wel dat de sloten van beide kamers hetzelfde waren, dat is niet zo handig. De aannemer gaat dit aanpassen.

Wat betreft reserveringen: er kwam een boeking binnen voor 14 januari. Helaas moest ik die annuleren omdat we dan nog niet klaar zijn. Het is nu mogelijk om vanaf 27 januari te boeken. Op dit moment is onze B&B alleen te boeken via Bedandbreakfast.nl; onze eigen website moeten we nog finetunen. We overwegen ook andere OTA's en we worden binnenkort actief op sociale media.

Voor oud en nieuw hebben we geen plannen. Ik heb het gezegde ‘Heb je een rieten kap, dan ga je met oud en nieuw niet op stap’ weleens gehoord. We blijven lekker thuis.

Blijf op de hoogte!

Twee keer per maand het meest actuele en relevante B&B-nieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws