Reallife: De koffers worden gepakt in B&B de Pinguïn (deel 3)

Auteur: Juan Kort
reallife 5 oktober 2023
Reallife: De koffers worden gepakt in B&B de Pinguïn (deel 3) Het gezin

In de rubriek 'Reallife' op deze website volgen we elke twee weken de voortgang van beginnende B&B-ondernemers. In deze eerste reeks staan Doreen Kok (55), haar echtgenoot Mathieu (63) en zoon Dennis (28) in de schijnwerpers, terwijl zij de sprong wagen naar het runnen van B&B de Pinguïn in Bergentheim. Deze week worden de koffers gepakt terwijl de verbouwing op het punt staat te beginnen.

Dagboek Doreen – 3 oktober 2023

We zijn erg druk geweest met alles klaar te maken zodat de verbouwing van de B&B kan plaatsvinden. Het B&B-gebouw staat nu leeg en de begroeiing bij de carport is weggehaald, het zat er vol met klimop en blauweregen. Er lag daar wat tijdsdruk op vanwege het feit dat we vandaag op vakantie gaan tot 11 oktober, en 9 oktober de verbouwing begint. Wij zijn er bij de start dus niet bij, maar in die periode wordt er enkel gesloopt. De sloopwerkzaamheden worden naar verwachting in één week voltooid. Dennis blijft wel thuis en stuurt ons updates met foto’s van de voortgang; op deze manieren houden we het proces in de gaten. Het wordt alsnog spannend wat we aantreffen bij terugkomst van vakantie.

De bouwtekeningen

Alleen het binnenwerk wordt onder handen genomen, de buitenmuren blijven in de huidige hoedanigheid. De volledige renovatie neemt 2 maanden in beslag, met een mogelijke verlenging van 2 weken. Het is fijn als het met kerst klaar is en we onze familie kunnen ontvangen. De verbouwing van ons eigen woonhuis laat langer op zich wachten omdat het financiële plaatje er nog niet rond van is.

We hebben verder alle drie onze eigen taak gekregen: Mathieu plant de werkzaamheden en sjouwt de materialen, Dennis houdt zich bezig met de tuin en ik help beiden. De berekening van de kamerprijzen pakken we na de vakantie weer op.

Het B&B-gebouw vóór de verbouwing

Omdat we de afgelopen tijd niet veel tijd gehad hebben om te ontspannen, willen we dat op Gran Canaria volop doen. We hebben er daarom erg veel zin in. We willen veel uitrusten en eventueel meegaan met een bootexcursie dolfijnen spotten. Nu zijn we nog druk bezig met de koffers inpakken!

Blijf op de hoogte!

Twee keer per maand het meest actuele en relevante B&B-nieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws