Nederlanders zetten het liefst de Hollandse pot op tafel. Dat blijkt uit een onlangs gepubliceerd onderzoek door GfK in opdracht van de Federatie Nederlandse Levensmiddelen Industrie (FNLI). De meesten van de 521 ondervraagden kiezen voor de Hollandse pot (86 procent), gevolgd door Italiaans (46 procent) en Aziatisch (28 procent).
Stampot staat voor 73 procent van de ondervraagden symbool voor de Nederlandse keuken. Op de tweede plaats komt erwtensoep (41 procent) en op drie de gehaktbal (18 procent). Het merendeel zegt dat Nederland een echte eetcultuur heeft.
"*Stuur door...*":mailto:?SUBJECT=Lees%20dit%20horecabericht&BODY=De%20afzender%20van%20deze%20e-mail%20wil%20u%20graag%20attenderen%20op%20het%20volgende%20nieuwsitem%20op%20een%20van%20de%20websites%20van%20Uitgeverij%20PS.%0A%0Ahttp://www.lunchroom.nl/nieuws/hollandse-kost-favoriet/
Hollandse kost favoriet
14 maart 2009