De GIJS ambachtelijke worst van Bert Schreibelt is als beste uit de bus gekomen tijdens de Gelderse Held van de Smaak verkiezing 2013. De jury viel vooral voor de kwaliteit van de worst en het verhaal
achter het product. Bert Schreibelt maakt zijn Dreuge Wos op traditionele wijze op varkensboerderij 'De Schelfer' in Geesteren.
*De Held van de Smaak*
De Held van de Smaak verkiezing wordt georganiseerd door de Stichting Week van de Smaak. Bij de uitverkiezing zijn de kernwaarden ambachtelijk, duurzaam, dierenwelzijn, natuurzuiver en van dichtbij richtinggevend. De verkiezing van 2013 staat in het teken van ambachtelijke worst. De Week van de Smaak werkt hierbij samen met de Koninklijke Nederlandse Slagersorganisatie (KNS) en SVO versopleidingen. De winnaars van de finale worden eind september bekend gemaakt bij de start van de Week van de Smaak.
~Myrtille Vromans~
GIJS finalist van Week van de Smaak
20 juni 2013