Dit zijn de populairste vakantiebestemmingen onder Nederlanders

Auteur: Redactie
Internationaal 1 juli 2024
Dit zijn de populairste vakantiebestemmingen onder Nederlanders

Het is zo ver, nog maar even en dan begint de zomervakantie alweer. Tijd om te ontspannen en het strand en de zon op te zoeken. Holidu, één van Europa's bekendste boekingsportalen voor vakantiehuizen, heeft uitgezocht wat de populairste bestemmingen zijn voor Nederlanders tijdens de zomervakantie 2024. Hierna werden ook de prijzen, het gemiddelde aantal gasten en de gemiddelde verblijfsduur voor iedere bestemming bekeken.

In de zomervakantie reizen Nederlanders het liefst naar Spanje. Met gegarandeerd zonnig weer, mooie stranden en lekker eten is dat ook geen verrassing. Van de 30 populairste bestemmingen liggen er maar liefst 20 in Spanje! Van grote metropolen zoals Barcelona en Valencia tot mooie kuststeden zoals Begur en Calpe.

Hoewel Spanje ons favoriete vakantieland is, ligt de topbestemming voor de zomervakantie 2024 in buurland Portugal. Albufeira, een stad in de mooie Algarve regio, is de meest gezochte vakantiebestemming. Ook Lissabon en Porto behalen een plek in de top 30 bestemmingen. Naast Spanje en Portugal reizen Nederlanders ook graag naar Italië: vooral de noordelijke regio met steden zoals Genua en Lucca zijn populair.

In de zomervakantie reizen Nederlanders graag naar zee: vrijwel elke bestemming in de top 30 ligt aan of dicht bij zee. Er staan maar twee uitzonderingen op de lijst: Zell am See (Oostenrijk) en Lazise (Italië).

De duurste en goedkoopste bestemmingen

De zomervakantie valt midden in het hoogseizoen, en dat wordt weerspiegeld in de prijzen. De duurste bestemmingen tijdens de zomer zijn San Sebastián en Javea, waar je gemiddeld meer dan 360 euro per nacht neerlegt voor een accommodatie. In de meeste bestemmingen van de top 30 betaal je meer dan 200 euro per nacht. Gelukkig vind je, als je wat tijd besteed aan het zoeken, ook bestemmingen met een lagere prijs. De goedkoopste bestemming is Torrevieja aan de Costa Blanca, met accommodaties voor 128 euro per nacht. Andere goedkope bestemmingen zijn te vinden in Italië en Portugal: Genua met prijzen rond de 156 euro per nacht, en Porto met een gemiddelde prijs van 159 euro per nacht.

Populairste bestemmingen in eigen land

Hoewel Nederlanders vooral de zon opzoeken in het buitenland, is een vakantie in Nederland, en dan vooral aan de kust, nog steeds populair. Zandvoort, Zoutelande en Egmond aan Zee zijn de drie meest gezochte bestemmingen in Nederland.

Omdat Nederlanders zo graag genieten van een weekje aan zee tijdens de zomer, zijn de accommodatieprijzen hoog in de kuststeden. De duurste stad is Cadzand, daar kost een verblijf je zo’n 291 euro per nacht. Stedentrips hebben dan weer een lagere prijs: zo slaap je in Nijmegen voor 154 euro per nacht, en in Rotterdam voor 178 euro per nacht.

Onderzoeksmethode

De gegevens zijn in juni 2024 verzameld uit de Holidu-database door het team van experts van Holidu Group. De gegevens hebben betrekking op de weken van de meivakantie van regio Noord, Midden en Zuid, van 6 juni tot 1 september. Prijzen zijn gemiddeld per nacht, berekend tussen 6 juni en 1 september voor alle vakantiehuizen beschikbaar tussen de twee en twaalf personen.

Blijf op de hoogte!

Twee keer per maand het meest actuele en relevante B&B-nieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws