Ingrediënten (20 stuks)
1 bruin stokbrood
1 blikje artisjokharten (400 gram), goed uitgelekt
4 eetlepels olijfolie
2 tenen knoflook, geperst
1 eetlepel verse Italiaanse kruiden, heel fijn gehakt
zwarte peper, zout
10 kerstomaatjes, gehalveerd
300 gram diepvriestuinerwten, ontdooid
50 gram pecorino, vers geraspt
Bereidingswijze
Snijd van het stokbrood schuin 20 plakken en rooster deze op een bakplaat onder de grill aan beide kanten goudbruin. Halveer de artisjokharten. Verwarm de olijfolie in een steelpan op zacht vuur en fruit de knoflook goudgeel. Meng in een kom 2 eetlepels van deze knoflookolie met de Italiaanse kruiden en zout en peper naar smaak. Schep de artisjokharten en tomaatjes erdoor en laat minstens 15 minuten marineren. Pureer de erwten met de rest van de knoflookolie en de pecorino tot een puree. Breng de puree op smaak met zout en peper. Bestrijk de crostini met erwtenpuree en leg de artisjokharten en tomaatjes erop.