Genieten van lekker eten op een duurzame, biologische of Fairtrade manier, kan vanaf nu op de nieuwe website "puurtafelen.nl":http://puurtafelen.nl. De website geeft tips en informatie over biologische streek- en seizoensproducten en tipt biologische kookboeken om gerechten te creëren. Op de website staan naast de tips van initatiefneemster Ingrid de Jong ook verhalen van
Yolanda van der Jagt, Harold Hamersma en andere vernieuwende items.
*Wegwijzers*
Van der Jagt deelt haar kennis over de puur Hollandse gerechten en Hamersma is verantwoordelijk voor de biologische wijnbeschrijvingen op de site. Initiatiefneemster Ingrid de Jong wil met de site puurtafelen.nl mensen de weg wijzen naar het vinden van de juiste biologische producten. Met dit initiatief wil de organisatie vooral diversiteit in het aanbod van biologische producten laten zien.ÂMet Puur Tafelen wil ik de vraag naar seizoensgebonden, lokaal en duurzaam geteelde producten vergroten zodat meer boeren en tuinders kunnen omschakelen naar producten die concurreren op smaak en exclusiviteit in plaats van kostprijsÂ, aldus initiatiefneemster Ingrid de Jong.
*Biologische natuurproducten*
Uit onderzoek is gebleken dat de vraag naar biologische producten in Nederland stijgt. Toch zijn deze producten nog niet in iedere Nederlandse keuken te vinden. De website van Puur Tafelen legt de nadruk op de smaak en welke mogelijkheden er op culinair gebied zijn met biologische en natuurproducten.
~Myrtille Vromans~
Bourgondisch op biologische wijze
2 december 2011