B&B te koop: Vrijstaand woonhuis met zwembad op perceel van 1465 m²

Auteur: Redactie
B&B te koop Ondernemen 29 juni 2023
B&B te koop: Vrijstaand woonhuis met zwembad op perceel van 1465 m²

In deze rubriek nemen we met onze lezers een kijkje in B&B’s die te koop staan. Wie vindt het niet leuk om te gluren bij concullega’s? En wellicht zit er wel iets interessants tussen. Een nieuw avontuur?

In deze editie bekijken we een vrijstaand woonhuis met een losstaand bijgebouw dat is omgetoverd tot een echte B&B genaamd It Noflik Stee, landelijk gelegen in het buitengebied van een van de Friese elf steden. De B&B van Elmar en Gijs in Zweins beschikt over twee appartementen, één voor twee personen en de ander voor vier. Daarnaast beschikt de bed and breakfast over een horecakeuken, een ruimte voor evenementen van maximaal 25 personen en een bar. Het duo vraagt 725.000 euro k.k. voor het vrijstaande woonhuis en B&B met zwembad in de tuin. De totale oppervlakte van het perceel is 1465 vierkante meter. 

De vierpersoonskamer van It Noflik Stee is gelijkvloers, wat inhoudt dat het appartement ook toegankelijk is voor mindervaliden. De tweepersoonskamer kan worden uitgebreid met een slaapbank, waardoor de kamer beschikbaar is voor drie tot vier personen. Momenteel wordt de tuin met het zwembad privé gebruikt door het ondernemende duo, maar deze kan worden gedeeld met de gasten van de B&B.

De vrijstaande woning beschikt over een nieuwe keukenopstelling en vloerverwarming. Verder beschikt het woonhuis over drie grote slaapkamers, één kleine kamer, één grote badkamer met ligbad en inloopdouche. De masterbedroom is voorzien van inloopkast. Het gehele woonhuis is afsluitbaar waardoor gasten niet in privéruimtes kunnen komen.

Het losstaande gebouw, waar de B&B in is gevestigd, beschikt ook over privétuinen en een terras. Hier vindt de gast verschillende zitjes en een fontein in Franse stijl. Er is parkeergelegenheid voor drie auto’s en genoeg ruimte voor eventuele feesten of barbecues tot vijftig personen.

Elfstedentocht de bron

Doordat de B&B gelegen is tussen Leeuwarden en Harlingen, aan een doorgaande weg, leent de accommodatie zich al snel voor geïnteresseerden van de Elfstedentocht. De tocht is dan ook een grote bron van inkomen voor de B&B. Daarnaast is de bed and breakfast gevestigd op een steenworp afstand van de Waddenkust, waar gasten graag genieten van de rust en soms een bezoekje brengen aan familie.

De B&B beschikt over een ontheffing voor het bedrijfsmatig voeren van een B&B, horecagelegenheid of detailhandel. Daardoor is het bijgebouw ook geschikt voor het verkrijgen van een gebruiksvergunning zodat men alcohol mag schenken, echter moeten de eigenaren hier geschikte diploma’s voor hebben en moeten de nieuwe ondernemers deze zelfstandig aanvragen. In het verleden werd de locatie ook aangeschreven voor feesten of als eetgelegenheid. Het ondernemende duo wordt bijna dagelijks gevraagd wanneer zij weer horeca starten. Er is dus zeker nog vraag naar.

Verkoop

De B&B’ers van It Noflik Stee hebben vorig jaar besloten hun dromen na te jagen. Daarom vertrekt het stel na de verkoop richting het buitenland. Ze hopen dit jaar de koffers te kunnen pakken naar het zuidelijkste deel van Spanje, namelijk Andalusië. Momenteel is het stel opzoek naar een woonhuis met ruimte voor een nog grotere B&B in Málaga.

De omzet van It Noflik Stee is al jaren stabiel, na ruim negen jaar durft het duo te vermelden dat de B&B goed loopt. “Er zit zeker nog meer in, maar wij willen dat niet meer.” Beiden hebben een parttime baan naast het runnen van de accommodatie in Zwein. “Uiteraard zijn wij bereid de boekhouding door te nemen en omzetgegevens te delen met geïnteresseerden die de koop overwegen.”

Ondanks dat de B&B niet iedere dag open is (gemiddeld 300 dagen per jaar), hebben Elmar en Gijs zomers een volledige bezetting en ’s winters een bezetting van ongeveer zestig procent. De gemiddelde prijs per nacht ligt op ongeveer negentig euro, dit is inclusief ontbijt. Bij ieder extra persoon (tweepersoonskamer) worden extra kosten in rekening gebracht.

In overleg en voor de juiste prijs is de gehele inventaris van de B&B, inclusief website, boekingen, bedrijfsnaam en goodwill beschikbaar voor verkoop. Het woonhuis wordt leeg, met uitzondering van vaste zaken, opgeleverd. Denk hierbij aan een waterontharder, zonnepanelen en vloer-en raambekleding.

Inwerken

Omdat het duo graag hun dromen wil najagen, is het inwerken van de nieuwe eigenaren erg lastig. Wel is het stel bereid om te helpen waar dit mogelijk is, denk aan afstandelijke hulp of het fungeren als vraagbaak.

Interesse? De Funda link vind je hier, de website van de B&B via deze link.

Wil je dat jouw bijzondere B&B ook in deze rubriek komt en kunnen wij de foto’s rechtenvrij gebruiken? Mail dan naar redactie@uitgeverijps.nl

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per maand het meest actuele en relevante B&B-nieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws