B&B te koop: Grote woonboerderij met vier B&B-appartementen

Auteur: Redactie
B&B te koop Ondernemen 8 maart 2024
B&B te koop: Grote woonboerderij met vier B&B-appartementen

In deze rubriek nemen we met onze lezers een kijkje in B&B’s die te koop staan. Wellicht zit er iets interessants voor je tussen. Misschien de start van een nieuw avontuur?

Deze maand staat een grote woonboerderij met een B&B, bestaande uit vier appartementen, in de spotlights. Eigenaresse Ellen de Kolf en haar man vragen voor het object B&B Dalerheugte in Dalerveen, gelegen ten zuiden van Emmen vlakbij de Duitse grens, 1.495.000 euro k.k.

De grote woonboerderij van 488 vierkante meter bestaat voor een groot deel uit privéruimte. In ‘de deel’, de voormalige stallen, zijn twee appartementen van elk zo'n 80 vierkante meter gerealiseerd. Daarnaast is er een bijgebouw van 160 vierkante meter met daarin twee appartementen. De B&B bestaat dus in totaal uit vier appartementen met elk een eigen woonkamer, slaapkamer(s), een keuken en badkamer. Eén appartement heeft één slaapkamer, de andere drie appartementen hebben ieder twee slaapkamers. De privéwoning beschikt over een grote tuin met een jacuzzi en heeft veel privacy. Daarnaast hebben alle appartementen ook een eigen tuin of terras en één van de appartementen, het wellnessappartement, beschikt over een jacuzzi met vrij uitzicht over de landerijen. 

Groot vast gastenbestand

De Kolf laat weten: “Gasten komen graag naar onze B&B vanwege de rust, de ruimte en de luxe voorzieningen van de appartementen. We hebben een groot vast gastenbestand opgebouwd en inmiddels zijn er veertig à vijftig gasten die regelmatig terugkomen vanwege de fijne appartementen, de ruimte en de rustige locatie. Gasten komen bij ons om te onthaasten.” B&B Dalerheugte ligt in een toeristische omgeving met veel faciliteiten in de buurt, waaronder Wildlands Adventure Zoo Emmen en Plopsa Indoor Coevorden op circa 1,5 kilometer afstand. In de omgeving kunnen gasten wandelen en er zijn veel populaire fietsroutes.

“Mijn man en ik runnen de B&B al bijna tien jaar en sinds circa vijf jaar hebben we de schoonmaakwerkzaamheden zoveel mogelijk uitbesteed, omdat we naast de B&B allebei een fulltime baan hebben”, vertelt de eigenaresse. “Over een aantal jaren willen we naar Spanje verhuizen en daar opnieuw een bed and breakfast beginnen, daarom staat onze huidige woning te koop. Omdat dit object heel specifiek is, nemen we hier rustig de tijd voor.”

Cijfers

Volgens De Kolf is de gemiddelde bezetting 60-70 procent en ontvangen zij gasten gedurende het gehele jaar. Het stel kan serieus geïnteresseerden openheid geven over de omzet en kosten van de afgelopen jaren. Het tarief voor het goedkoopste appartement met één slaapkamer is 85 euro per nacht voor twee personen en het duurste wellnessappartement is 200 euro per nacht voor vier personen. “Dit is exclusief ontbijt omdat veel gasten zelf hun ontbijt verzorgen”, aldus de eigenaresse.

De genoemde prijs van 1.495.000 euro k.k. betreft uitsluitend het onroerend goed, maar andere mogelijkheden zijn bespreekbaar: “Afhankelijk van de prijs die we met de koper overeenkomen, zijn wij flexibel in de overname van de inventaris, website en toekomstige boekingen. Op dit moment hebben we voor 2024 al ruim 40 procent van de gemiddelde jaaromzet aan boekingen binnen”, sluit De Kolf af. Het B&B-echtpaar is bereid om de nieuwe eigenaren na de verkoop maximaal te ondersteunen voor een succesvolle voortzetting van de B&B.

Interesse? De woning op Dwarsdijk 5 in Dalerveen staat op Funda.

Wil je dat jouw bijzondere B&B ook in deze rubriek komt en kunnen wij de foto’s rechtenvrij gebruiken? Mail dan naar redactie@uitgeverijps.nl

Blijf op de hoogte!

Twee keer per maand het meest actuele en relevante B&B-nieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws