B&B te koop: woonhuis met een voormalige paardenstal

Auteur: Juan Kort
B&B te koop Ondernemen 3 mei 2024
B&B te koop: woonhuis met een voormalige paardenstal

In deze rubriek nemen we met onze lezers een kijkje in B&B’s die te koop staan. Wellicht zit er iets interessants voor je tussen. Misschien de start van een nieuw avontuur?

Deze maand lichten we een woonhuis uit met een voormalige paardenstal, die is omgebouwd tot B&B. De vrijstaande dijkwoning uit 1985, gelegen op een perceel van maar liefst 1630 vierkante meter eigen grond, omvat ook een dierenweide én goedlopende B&B en is gevestigd in het Zuid-Hollandse Oud-Beijerland. De eigenaren Richard en Karin van der Hoeven vragen voor het object 975.000 euro k.k.

De B&B is gevestigd in een vrijstaand bijgebouw naast het woonhuis. Dit bijgebouw was oorspronkelijk een paardenstal, gebouwd door de vorige eigenaar. Op de zijgevel staan nog de namen van de paarden die er ooit stonden. Na het vertrek van de paarden was de stal een tijd in gebruik als schuur, maar in 2014 hebben de huidige eigenaren de paardenstal omgebouwd tot B&B.

Accommodatie

De (enige) ruimte van de B&B is circa 35 vierkante meter groot en ingericht als studio, geschikt voor twee personen. Er is een aparte badkamer met douche en achter het verblijf is een terras, waar gasten in alle privacy kunnen genieten van de buitenlucht. In de schuur naast de B&B heeft het echtpaar een ruimte met wasmachine gecreëerd waar gasten gebruik van kunnen maken. Deze ruimte is daarnaast geschikt voor het stallen van fietsen of als opbergruimte.

Richard en Karin van der Hoeven benutten nu alleen het bijgebouw, de Paardenstal, als B&B. Het is volgens hen ook mogelijk om in het onderste deel van het woonhuis een verblijf voor gasten in te richten. Hiervoor zijn alle voorzieningen al aanwezig, zoals een eigen ingang, badkamer, keuken (nu de bijkeuken van de huidige eigenaren), zitkamer en slaapkamer.

Bezoekredenen

Gasten van B&B De Paardenstal komen van over de hele wereld, laat Karin van der Hoeven weten aan Bed & Breakfast. “Veel mensen komen op familiebezoek en vinden het fijn om voor een paar dagen of een kleine week een rustig plekje voor zichzelf te hebben. Het gezellige dorp Oud-Beijerland is erg aantrekkelijk voor toeristen en ook de omgeving van de Hoeksche Waard heeft zijn charme. Daarnaast ontvingen we ook mensen die voor hun werk in de omgeving moesten zijn. Soms verhuurden we het verblijf voor langere tijd aan personen die een tijdelijk onderkomen nodig hadden vanwege een verhuizing.”

Nieuwe fase

De B&B is samen met het woonhuis te koop. “We woonden hier eerst met onze drie kinderen, maar zij zijn inmiddels ‘uitgevlogen’. Daarbij ben ik meer tijd buitenshuis in het onderwijs gaan werken, daarom is het voor ons tijd voor een nieuwe fase. We kijken met veel plezier terug op de werkzaamheden die bij de B&B horen”, aldus de eigenaresse.

Cijfers

Na de opening gebruikte het ondernemersechtpaar Booking.com en Bedandbreakfast.nl als OTA’s. Later wisten gasten hen goed te vinden via hun eigen website; veel bezoekers kwamen meerdere keren terug. Doordat het stel de B&B steeds combineerde met andere werkzaamheden, was deze niet altijd volledig in bedrijf. Karin van der Hoeven: “In het afgelopen jaar was de omzet ongeveer 11.000 euro. Onze bezetting had zeker hoger kunnen zijn, want er waren veel aanvragen. Onze gemiddelde prijs per overnachting is 75 euro uitgaande van minimaal twee overnachtingen. Wij verzorgen meestal geen ontbijt, maar maken daar soms een uitzondering op door het ontbijt in een grote mand bij de deur te bezorgen.” Als de nieuwe eigenaren van het huis de B&B voortzetten, willen Richard en Karin van der Hoeven hen daar graag bij helpen. De inventaris van de B&B kan indien gewenst worden overgenomen.

Interesse? De woning op Zinkweg 261 in Oud-Beijerland staat op Funda.

Wil je dat jouw bijzondere B&B ook in deze rubriek komt en kunnen wij de foto’s rechtenvrij gebruiken? Mail dan naar redactie@uitgeverijps.nl.

Blijf op de hoogte!

Twee keer per maand het meest actuele en relevante B&B-nieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws