Reallife: “Dit zorgt voor vertraging” (deel 7)

Auteur: Redactie
reallife Ondernemen 30 november 2023
Reallife: “Dit zorgt voor vertraging” (deel 7)

In de rubriek 'Reallife' volgen we elke twee weken de voortgang van beginnende B&B-ondernemers. In deze eerste reeks staan Doreen Kok (55), haar echtgenoot Mathieu (63) en zoon Dennis (28) in de schijnwerpers, terwijl zij de sprong wagen naar het runnen van B&B de Pinguïn in Bergentheim. Deze week blijkt dat het natte weer het droogproces van het stucwerk vertraagt. Daardoor loopt de geplande opening gevaar.

Dagboek Doreen Kok – 30 november 2023

Met ons gaat het goed, maar we lopen wat vertraging op. De stukadoors zijn nog bezig en hebben meer werk dan werd ingeschat. Ze dachten dat het snel voltooid zou zijn, maar het blijkt langer te duren. Desondanks leveren ze goed werk. Bovendien zijn de ruimtes door het natte weer erg vochtig, waardoor het langzaam droogt. Dit zorgt voor vertraging en waarschijnlijk is het niet mogelijk om met kerst gasten te ontvangen. De installatie van de airco's stond op de planning, maar doordat de  stukadoors nog bezig zijn, zijn de installateurs voor niks gekomen.

Om de tijd te overbruggen zijn we naar Nordhorn in Duitsland gegaan, de dichtstbijzijnde Duitse stad. Dat is het voordeel van de plek waar we wonen, we zijn binnen vijf minuten rijden in het buitenland. Het was een gezellig middagje met wat drankjes en een wandeling door de stad, maar het was helaas nog te vroeg voor de kerstmarkt.

Afgelopen maandag volgde ik een marketing- en verkooptraining, hoewel deze niet specifiek op B&B’s gericht was. Samen met een paar andere deelnemers heb ik er veel geleerd. Nu ga ik me verdiepen in hoe ik de opgedane kennis kan toepassen op onze B&B, vooral wat betreft het presenteren van onszelf in de markt zodat we gasten kunnen aantrekken.

Ik ben nog steeds enthousiast over de B&B, maar het duurt helaas langer dan gepland. Ik wil graag aan de slag, maar het droogproces kan helaas niet versneld worden.

Blijf op de hoogte!

Twee keer per maand het meest actuele en relevante B&B-nieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws