Reallife: De verbouwing loopt vertraging op (deel 2)

Auteur: Juan Kort
reallife 21 september 2023
Reallife: De verbouwing loopt vertraging op (deel 2) Het moodboard

In de rubriek 'Reallife' op deze website volgen we elke twee weken de voortgang van beginnende B&B-ondernemers. In deze eerste reeks staan Doreen Kok (55), haar echtgenoot Mathieu (63) en zoon Dennis (28) in de schijnwerpers, terwijl zij de sprong wagen naar het runnen van een bed and breakfast in Bergentheim. Nu blijkt dat de verbouwing vertraging oploopt.

Dagboek Doreen - 19 september 2023

Ik heb van mijn omgeving veel positieve reacties gekregen op de vorige – de eerste – update! Hier gaat het z’n gangetje. De aannemer is vorige week langsgekomen om de kozijnen en deuren voor de B&B op te meten. Omdat zijn andere werkzaamheden zijn uitgelopen is de start van de verbouwing helaas verplaatst naar de tweede of derde week van oktober, wat erg teleurstellend is. Het oorspronkelijke plan was namelijk om in juni of juli te beginnen met verbouwen en nu, in september, open te zijn. Maar het vertrouwen in de aannemer is er nog steeds, ook omdat de architect van het B&B-gebouw hem heeft aanbevolen.

Onze tijd hebben we besteed aan klusjes in en rondom de gebouwen. De tuinbank is voorzien van een houtkleurige verflaag en we hebben appels geplukt van een van onze eigen appelbomen. Er zijn er drie: van één boom worden de appels gebruikt voor appelmoes, de appels van de tweede boom eten de vogels op en de appels van de derde boom eten we zelf. Ook genieten we erg van de omgeving. Laatst wilden we een flinke fietstocht maken en de omgeving verder verkennen, maar na even gefietst te hebben bleken de accu’s bijna leeg. Het was ook erg warm en uiteindelijk hebben we maar een korte afstand afgelegd.

We hebben ook een prototype van het logo gemaakt, en het moodboard (zie foto boven- en onderin). Dit is het gevoel wat wij bij de B&B willen geven en uitstralen

Onze B&B-pagina op bedandbreakfast.nl (de website van Bed and Breakfast Nederland, red.) is nu geüpdatet met info en foto’s. Daarvoor moesten kamerprijzen ingevoerd worden; de kamer voor maximaal twee personen hebben we bepaald op 125 euro en die voor één tot vier personen op minimaal 135 euro. Dit hebben we snel bedacht, maar kan gewijzigd worden. Dat komt goed uit, want we moeten nog uitzoeken of de prijzen marktconform zijn. We willen de prijzen nog niet laten meebewegen op basis van de vraag, maar wellicht verandert onze mening daarover. De opening van B&B de Pinguïn op bedandbreakfast.nl is in januari 2024. Het is nu nog niet duidelijk van welke OTA’s we verder gebruik willen maken. Daarnaast hebben we informatie en foto’s doorgestuurd naar de websitebouwer van onze B&B, zodat hij ermee aan de slag kan gaan. Dit loopt allemaal goed.

We hebben er in ieder geval veel zin in. De afstand naar het werk van Mathieu en mij, respectievelijk in Baarn en in Amersfoort, is vanuit het dorp goed  te doen. In oktober gaan we negen dagen op vakantie naar Gran Canaria en we verblijven in een luxe all inclusive hotel. We hebben behoefte aan rust. Onze start was namelijk erg verdrietig: twee dagen voor de sleuteloverdracht, overleed mijn vader. Sindsdien zijn we als een trein doorgedenderd.

Blijf op de hoogte!

Twee keer per maand het meest actuele en relevante B&B-nieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws