In the flow naar Mañana met Casa Romana 

Auteur: Redactie
Ondernemen 10 februari 2023
In the flow naar Mañana met Casa Romana 

B&B Casa Romana is een typisch traditionele Spaanse finca (de Spaanse benaming voor perceel), gebouwd in de 20e eeuw en tot voor kort generaties lang bewoond door een Spaanse familie. De accommodatie is gelegen in Es Carritxo, nabij Portocolom en Cala o’Dor.

Meer foto's onderaan bericht

De Casa is voorzien van drie prachtige, ruime slaapkamers met airco en eigen badkamer. Er is een typische Spaanse keuken aanwezig en een woonkamer met open haard. Buiten bevindt zich een groot, overdekt terras met privézwembad en barbecueplaats. Ook kun je als gast hier heerlijk chillen in de hangmat en er zijn verschillende relaxte zitjes. Er is zelfs een biologische moestuin aangelegd.

Entertainer

“Na een burn-out van ruim vijf jaar”, vertelt gastvrouw Romana Zwang, “ben ik gaan werken bij een bakker in het dorp waar ik destijds woonde. Mijn contract bij de bakkerij liep af en zou verlengd worden, maar ik kon onverwachts solliciteren als entertainer op het Spaanse eiland Mallorca. Dat heb ik gedaan en binnen vijf minuten was ik aangenomen via Skype. Ik vertrok om het seizoen te starten als kidsentertainer; denk aan minidisco en activiteiten rondom het hotel en ondersteunende gastvrouw. Op Mallorca ben ik toen blijven hangen en ik vloog incidenteel voor mijn werk naar Ibiza, waar ik kookte en een steun was bij diverse retreats.”

Beleef het ultieme vakantiegevoel bij B&B Casa Romana op het grootste eiland van Spanje: Mallorca.

Casa Romana bevindt zich in het zuidoosten van Mallorca in het plaatsje Es Carritxo. De ligging tussen het groene landschap van bergen en bos brengt je als gast volledig tot rust.

Zingen

Gastvrouw Romana: “Vorig jaar ben ik voor mezelf begonnen en sleepte ik iedere keer de spullen van huis naar huis om de retreats te kunnen blijven doen. In oktober 2022 heb ik een huis kunnen huren voor een jaar en merkte ik dat de B&B eigenlijk vanzelf ging. Nu doe ik een combinatie van vier keer per jaar een retreatweek en voor de rest run ik met liefde de B&B. Daarnaast zing ik trouwens nog steeds eens per week in het hotel, gewoon omdat ik dat leuk vind.”

Vrijheid

Casa Romana is gelegen middenin het bos en heuvelgebied, op slechts tien minuten van de kust en dorpjes er rondom. “Het is een oase van rust, ruimte en vrijheid”, aldus Romana.

De meeste gasten van B&B Casa Romana zijn gezinnen met kinderen en koppels. “Een mengelmoesje dus.”

“Het ontbijt bestaat uit lokale producten, biologische tomaatjes, verse eieren van de eigen kippen en komkommers uit eigen moestuin. En uiteraard een traditioneel, Spaans ontbijt.”

Mijlenver

Op de vraag of er kort of juist lang van tevoren gereserveerd wordt door gasten, vertelt Romana: “Sommige gasten hadden gelijk al de zomervakantie vastgelegd voor het komende jaar en er druppelen nu ook nieuwe boekingen binnen. De gasten die komen, willen vaak blijven en langer bijboeken. Omdat het een fijne plek is, een warm welkom geeft en er een fijne sfeer hangt in huis. Mensen zijn graag bij mij. Het schijnt dat je mij al van mijlenver hoort. Ik begroet je uitbundig, maar dat hoort gewoon bij mij als gastvrouw Romana.”

Romana omschrijft haar B&B met de woorden: “Rust, ruimte, we bieden massages en wellnessdagen, diverse workshops, excursies en transfer. Dus het totale plaatje voor ontspanning en gezelligheid. Omdat ik al vijf jaar op- en afvlieg naar Mallorca weet ik de bijzondere plekken te vinden waar je als ‘normale gast’ niet komt.”

De B&B is te boeken via AirBnB en via www.romanazwang.nl en www.casaromanamallorca.com

P.S. Wil je reageren op dit interview? Dat kan via info@hoteljournalist.nl

-> Met haar bedrijf Hoteljournalist inspireert en motiveert Jorine de Bruin gastenverblijfeigenaren op het gebied van communicatie. Meer informatie, zoals een online leeromgeving en podcast, vind je op haar website.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per maand het meest actuele en relevante B&B-nieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws