B&B te koop: Woonhuis en B&B met aanlegsteiger in de tuin

Auteur: Juan Kort
B&B te koop Ondernemen 9 februari 2024
B&B te koop: Woonhuis en B&B met aanlegsteiger in de tuin

In deze rubriek nemen we met onze lezers een kijkje in B&B’s die te koop staan. Wellicht zit er iets interessants voor je tussen. Misschien de start van een nieuw avontuur?

Deze maand staat een woonhuis met multifunctioneel bijgebouw in de schijnwerpers, pal aan het water. Hierdoor is het mogelijk om vanaf je eigen aanlegsteiger het beschermde natuurgebied de Eilandspolder in te varen. De vraagprijs voor het object in Grootschermer bedraagt 740.000 euro k.k. Het dorp behoort tot de Gemeente Alkmaar.

De benedenverdieping van het bijgebouw wordt momenteel gebruikt als schuur, de gehele bovenruimte als B&B. De B&B bestaat uit één ruime tweepersoonskamer van 50 vierkante meter. De gasten hebben een eigen opgang, badkamer, keuken en een terras aan het water. Er worden geen voorzieningen gedeeld met de eigenaren.

Omgeving

B&B Aan het Zuideinde staat voor comfort, is voorzien van uitstekende bedden, een badkamer met regendouche en biedt rust, stilte en ruimte. Het uitstekende ontbijt bevat veel eigengemaakte en regionale producten. De accommodatie is gelegen middenin De Eilandspolder, een natuurgebied met veel slootjes, dijken en eilandjes. Gasten hebben de mogelijkheid om met een fluisterboot te varen, te fietsen of te wandelen. Het lintdorp Grootschermer telt ongeveer zevenhonderd inwoners. De omgeving herbergt talloze historische dorpen, waaronder Graft en De Rijp met hun molens, raadhuisjes, musea en exposities die het bezoeken waard zijn. Strand, duinen en bos zijn dichtbij, evenals de steden Alkmaar, Hoorn, Edam-Volendam, Marken en Schagen. Met de auto is het centrum van Amsterdam binnen een half uur rijden goed bereikbaar. De Beemster, de forten van de Stelling van Amsterdam en Sauna Fort Beemster zijn per fiets eenvoudig te bereiken en te verkennen. 

Toekomst

Eigenaresse Agnes de Boer runt de B&B alleen. “Mijn partner is back-up voor als ik niet beschikbaar ben”, laat zij aan Bed & Breakfast weten. “Vanwege andere werkzaamheden – ik heb naast de B&B een baan - verhuizen we naar een grotere plaats, waarschijnlijk wel in de buurt”. Over de omzet deelt zij: “De afgelopen jaren varieerde de omzet tussen 14.000 en 18.000 euro per jaar.”

OTA’s

“Ik adverteer uitsluitend via bedandbreakfast.nl. Ik ben doordeweeks niet altijd open, serveer uitsluitend ontbijt en bied de mogelijkheid om te boeken vanaf minimaal twee nachten.

Met deze restricties is de B&B tussen de 180 en 220 nachten per jaar volgeboekt. Door gebruik te maken van diverse platforms en de verhuur als vakantieappartement zonder ontbijt, bijvoorbeeld via Novasol, zou de bezettingsgraad aanzienlijk vergroten”, aldus de onderneemster. Het tarief dit jaar is 97 euro per nacht voor twee personen.

Inventaris

De volledige inventaris kan worden overgenomen: bed en beddengoed, zithoek, eethoek, servies, bestek, glaswerk en keukenspullen. Overname van de website is eveneens mogelijk. De huidige eigenaren blijven na de verkoop waarschijnlijk in de buurt wonen en zijn voor vragen en ondersteuning beschikbaar. 

Interesse? De woning op Zuideinde 54 in Grootschermer staat op Funda.

Wil je dat jouw bijzondere B&B ook in deze rubriek komt en kunnen wij de foto’s rechtenvrij gebruiken? Mail dan naar redactie@uitgeverijps.nl

Blijf op de hoogte!

Twee keer per maand het meest actuele en relevante B&B-nieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws