B&B-programma’s maken bed & breakfasts populairder

Auteur: redactie
Ondernemen Economie 6 september 2023
B&B-programma’s maken bed & breakfasts populairder

Succesvolle tv-programma’s als ‘Bed & Breakfast’ en ‘B&B Vol Liefde’ hebben een positieve invloed op het aantal bed & breakfasts in Nederland. Uit onderzoek van BN DeStem blijkt dat het aantal B&B’s in de regio West-Brabant is toegenomen van 124 naar maar liefst 193. Boekingssite Bedandbreakfast.nl heeft in het afgelopen jaar door heel Nederland 14 procent meer aanmeldingen gehad. Wereldwijd kreeg de site zelfs 114 procent meer aanmeldingen.

B&B Vol Liefde’ is een van de populairste televisieprogramma’s van de afgelopen maanden en ook ‘Bed & Breakfast’ trekt al jaren een groep trouwe kijkers. Dit soort programma’s, en bijvoorbeeld ‘Ik Vertrek’, brengen de ins en outs van het runnen van een B&B onder de aandacht van het grotere publiek, waardoor meer mensen de stap zetten om zelf een B&B te beginnen.

Hanny Arens, eigenaar van Bedandbreakfast.nl, constateert bovendien in gesprek met BN DeStem dat de economische situatie ertoe leidt dat mensen eerder voor een B&B dan een hotel kiezen, aangezien een B&B-overnachting gemiddeld gezien goedkoper is. Haar verwachting is dat er in de komende maanden weer een groei in het aantal bed & breakfasts plaatsvindt: “Dat zien we altijd aan het einde van de zomervakantie. Mensen raken geïnspireerd op vakantie en denken dan na om zelf het roer om te gooien. Zij vragen dan bij ons informatie op over hoe ze dat kunnen doen.”

Blijf op de hoogte!

Twee keer per maand het meest actuele en relevante B&B-nieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws