Airbnb: Meest populaire bestemmingen voor Nederlanders

Auteur: Redactie
16 maart 2023
Airbnb: Meest populaire bestemmingen voor Nederlanders

De winter is misschien nog niet helemaal voorbij, maar nu de temperaturen beginnen te stijgen en de dagen langer worden, plannen Nederlandse reizigers alvast hun uitjes voor het Paasweekend. Daarom onthult Airbnb de meest populaire binnenlandse- en internationale bestemmingen.

Het enthousiasme voor internationale reizen blijft groeien, vooral voor stedentrips. Nederlandse reizigers kiezen er vaak voor om cultuur te snuiven in iconische, bekende steden. Rosa Dinnissen, Public Policy Lead, van Nederland en de Noordse landen, bij Airbnb vertelt: "Pasen is een perfecte tijd om er even tussenuit te gaan. We weten dat het kiezen van een bestemming, in het buitenland of in Nederland, lastig kan zijn, vooral met zoveel opties en stijgende kosten. Daarom delen we graag enkele van de populairste bestemmingen waar Nederlanders graag naartoe reizen - om inspiratie te bieden, evenals een lijstje van Airbnb's in Nederland die perfect zijn voor een laagdrempelig, lokaal uitje."

De populairste internationale bestemmingen zijn, volgens een vergelijking van Airbnb, onder andere Londen, Parijs, Berlijn, Valencia, Los Angeles, Lissabon en Dublin. Ook Barcelona, Málaga en Wenen behoren tot deze categorie. Nu de lente aanbreekt, kijkt iedereen uit naar zonnig weer. Dit wordt vaak gecombineerd met cultuursnuiven en het ontdekken van de geschiedenis van een stad.

Gastvrije Nederlandse steden

Toch blijven veel Nederlanders deze Pasen in eigen land. Als het gaat om staycations, staan citytrips en verblijven aan zee bovenaan de lijst van Nederlandse reizigers. De meest populaire binnenlandse bestemmingen deze Pasen zijn de stad Amsterdam en het eiland Oost-Vlieland. Ook dit blijkt uit vergelijkingen van het online platform.

‘’De gastvrijheid wordt belangrijk gevonden bij het kiezen van een verblijf.’’ Airbnb heeft daarom een selectie gemaakt van bestemmingen met de hoogste concentratie vijf sterren beoordelingen in Nederland. Binnen deze selectie vallen niet alleen Heerenveen, Aagtekerke, Broek in Waterland en Noordwijk. Maar ook Beers, Grijpskerke, Bergen en Serooskerke behoren tot de groep. Niet te vergeten zijn Kockengen en Almere.

Airbnb Setup

Voor degenen die geïnteresseerd zijn om hun huis dit voorjaar open te stellen voor gasten, heeft Airbnb het makkelijk gemaakt om te beginnen met hosten. Als onderdeel van de 2022 Winter Release, introduceerde Airbnb ‘Airbnb Setup’, een geheel nieuwe, eenvoudige manier om je huis te verhuren. Hierbij krijg je gratis één-op-één begeleiding van een ‘Superhost’; een host met de hoogst mogelijke beoordeling op Airbnb. En, bij je eerste boeking kun je ervoor kiezen om een ervaren gast te verwelkomen, die al ten minste drie verblijven geboekt heeft en goed aangeschreven staat Airbnb. Daarnaast is AirCover, dé reisbescherming van Airbnb, uitgebreid met een verzekering voor de gastheer of -vrouw, identiteitscontrole van gasten, reserveringscontrole en drie miljoen dollar schadebescherming, inclusief dekking voor auto's, boten, kunst en kostbaarheden.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per maand het meest actuele en relevante B&B-nieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws