Reallife: “Ze waarschuwden ons dat ze kritisch zouden zijn” (deel 18)

Auteur: Redactie
reallife Ondernemen 2 mei 2024
Reallife: “Ze waarschuwden ons dat ze kritisch zouden zijn” (deel 18) Doreen Kok, haar echtgenoot Matthieu en zoon Dennis

In de rubriek 'Reallife' volgen we elke twee weken de voortgang van beginnende B&B-ondernemers. In deze eerste reeks staan Doreen Kok (55), haar echtgenoot Matthieu (63) en zoon Dennis (28) in de schijnwerpers, terwijl zij de sprong wagen naar het runnen van B&B de Pinguïn in Bergentheim. Deze week is het druk door het mooie weer en de meivakantie.

We hebben het druk, maar het gaat goed met ons en de B&B! We zijn erg positief over het aantal gasten dat we afgelopen week en deze week hebben ontvangen. Een paar mensen kwamen om het Pieterpad of een andere route te fietsen. Volgende week wordt het ook druk; door de meivakantie en het mooie weer ontvangen we meer aanvragen. Voor deze week zijn er in totaal negen nachten geboekt, voor beide kamers. Alle gasten zijn enthousiast en de B&B heeft op Booking.com inmiddels een totaalscore van 8,9. Alleen de gang is nog niet af. Misschien dat we daar volgende week tijd voor hebben. Matthieu en Dennis zijn dan twee dagen extra vrij door Hemelvaartsdag.

Het werken als host bevalt me goed. Ik geniet van de gezellige sfeer rondom het ontvangen van gasten. Hoewel de combinatie van deze werkzaamheden met mijn vaste baan mijn leven hectisch maakt, lukt het me wel. Matthieu maakt in de weekenden de badkamers schoon, Dennis is niet actief voor de B&B. De boekingen komen meestal via Booking.com binnen; onze belangrijkste OTA. Zonder dit platform waren we niet zover gekomen, we zijn er erg tevreden over.

Vorige week brachten mijn moeder en haar vriend een bezoek; zij verbleven een week lang in de B&B. Ze waarschuwden ons dat ze kritisch zouden zijn, maar het enige dat ze hadden op te merken was dat het lampje van de airco stoorde. Dat konden we gelukkig snel uitschakelen. Ze hebben genoten van hun verblijf!

Doreen Kok

Lees hoe B&B de Pinguïn is gestart in het eerste deel van Reallife. Alle delen vind je via deze link.

Blijf op de hoogte!

Twee keer per maand het meest actuele en relevante B&B-nieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws