Reallife: “Er zat een fout in het systeem van Booking.com” (deel 17)

Auteur: Juan Kort
reallife Ondernemen 18 april 2024
Reallife: “Er zat een fout in het systeem van Booking.com” (deel 17) Doreen Kok, haar echtgenoot Matthieu en zoon Dennis

In de rubriek 'Reallife' volgen we elke twee weken de voortgang van beginnende B&B-ondernemers. In deze eerste reeks staan Doreen Kok (55), haar echtgenoot Matthieu (63) en zoon Dennis (28) in de schijnwerpers, terwijl zij de sprong wagen naar het runnen van B&B de Pinguïn in Bergentheim. Deze week: doordat de B&B goed loopt en inkomsten genereert, kan binnenkort het afzuigsysteem gerepareerd worden.

Het gaat goed! Aan het begin van de week hadden we geen boekingen staan, maar we eindigden de week met drie reserveringen; in totaal drie nachten voor zes volwassenen en twee kinderen. Daarvan was één boeking van Duitse gasten, de overige van Nederlanders. Alles verliep soepel en het gaat steeds beter. Het ontbijt, bijvoorbeeld, verloopt vlotter en alle gasten waren tevreden. We hebben dan ook goede recensies ontvangen. Het was wel opmerkelijk dat de Duitse gasten hadden geboekt voor kinderen van 0 jaar, maar ze bleken 4 en 7 jaar te zijn. Dat zorgde voor wat gedoe, maar we hebben het opgelost door korting aan te bieden. Ze hebben uiteindelijk 50 euro betaald voor beide kinderen.

Dennis heeft aangegeven dat hij het liefst zo min mogelijk wil doen voor de B&B, maar hij helpt wel met de tuin. Matthieu helpt ook mee waar hij kan, zo draagt iedereen zijn steentje bij. Omdat ik vaker thuis ben, neem ik over het algemeen het meeste op me.

We hebben de niet-werkende afzuigsystemen in de badkamers tijdelijk vervangen losse systemen, maar we laten hiervoor nog een specialist komen. Daarvoor moet eerst wat geld binnenkomen. Ook de gang moet nog worden afgewerkt.

Er zat een fout in het systeem van Booking.com waardoor er voor komend weekend vijf boekingen binnenkwamen, hoewel dat niet meer mogelijk; was we zaten vol. Dat er extra vraag is komt waarschijnlijk omdat er een 90’s party is in Evenementenhal Hardenberg. Dat ligt hier vijf minuten rijden vandaan. Voor het weekend daarna staan er nog geen boekingen, maar die komen vaak lastminute binnen. Gelukkig genereert de B&B nu inkomsten, in plaats van alleen maar uitgaven. De meeste reserveringen komen via Booking.com binnen, maar dat is voor ons ook meteen de duurste OTA.

Doreen Kok

Lees hoe B&B de Pinguïn is gestart in het eerste deel van Reallife. Alle delen vind je via deze link.

Blijf op de hoogte!

Twee keer per maand het meest actuele en relevante B&B-nieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws