Reallife: “Aanstaande zaterdag ontvangen we de eerste gasten!” (deel 15)

Auteur: Juan Kort
reallife Ondernemen 21 maart 2024
Reallife: “Aanstaande zaterdag ontvangen we de eerste gasten!” (deel 15) De nieuwe entree van B&B de Pinguïn; hoe zien de kamers er straks uit?

In de rubriek 'Reallife' volgen we elke twee weken de voortgang van beginnende B&B-ondernemers. In deze eerste reeks staan Doreen Kok (55), haar echtgenoot Matthieu (63) en zoon Dennis (28) in de schijnwerpers, terwijl zij de sprong wagen naar het runnen van B&B de Pinguïn in Bergentheim. Deze zaterdag ontvangen ze hun eerste gasten!

De afvoer van de B&B, die 20 centimeter lager lag dan de riolering waarop het moest worden aangesloten, is inmiddels succesvol gekoppeld. Daarvoor moesten de werkmannen flink graven. Gelukkig werkt het goed met de pomp die er al was.

We hebben de installateur gesproken. Hij is helaas nog ziek en kan voorlopig niet werken. Omdat de eerste boeking gepland staat voor aanstaande zaterdag, hebben we afgesproken dat de B&B dan gereed moet zijn. Gelukkig zijn er sinds begin deze week via de installateur drie mannen aan het werk en de voortgang gaat snel! Morgen wordt alles volledig afgemonteerd. Ook hebben we voor beide kamers door stratenmakers terrassen laten aanleggen. Helaas hebben we enkele boekingen voor afgelopen week moeten annuleren; we dachten dat we de beschikbaarheid hadden geblokkeerd, maar dat bleek niet het geval te zijn.

Van één accommodatie, die met een eigen woonkamer, hebben we foto's gemaakt voor onze website. Voor de andere kamer hebben we stoelen besteld en deze ontvangen we binnen een paar dagen. Aanstaande zaterdag ontvangen we onze eerste gasten, twee volwassenen met een kind, waarvoor we een campingbedje hebben gekocht. Op 28 maart is de volgende reservering voor twee volwassenen gepland. Voor het ontbijt gaan we onder andere broodjes, yoghurt, croissants en eieren serveren. We zijn nu druk bezig om alles op orde te krijgen. Het wordt spannend! Tot de volgende keer!

Doreen Kok

Lees hoe B&B de Pinguïn is gestart in het eerste deel van Reallife. Alle delen vind je via deze link.

Blijf op de hoogte!

Twee keer per maand het meest actuele en relevante B&B-nieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws