Het verhaal achter de unieke B&B Casa Lóre D’or in Spanje: “Ons uitzicht is onbetaalbaar”

Auteur: Jorine de Bruin
Interview 16 juni 2023
Het verhaal achter de unieke B&B Casa Lóre D’or in Spanje: “Ons uitzicht is onbetaalbaar”

In het idyllische dorpje Alora, gelegen in de prachtige regio Andalusië, bevindt zich een bijzondere Bed & Breakfast: Casa Lóre D’or. Gastvrouw Wendy en gastheer David hebben deze droomplek gecreëerd, waar gasten kunnen genieten van rust, natuur en gastvrijheid. Het is het resultaat van een gedurfde beslissing van Wendy en David, de eigenaren van deze bijzondere accommodatie.

“Een B&B speelde al langere tijd in onze gedachten”, aldus Wendy. Oorspronkelijk dachten ze erover om naar Spanje te verhuizen, maar ze wisten niet precies wat ze daar zouden doen. Het idee van een B&B kwam herhaaldelijk naar voren, maar ze waren terughoudend vanwege de twijfels. Uiteindelijk besloten ze de sprong te wagen en te zien hoe het zou verlopen. “Op een zeker moment kan je of blijven twijfelen en je je verdere leven afvragen: ‘Wat als?’ Of je kunt in het diepe springen en denken ‘We zien wel hoe het loopt’. Voor David is de B&B wel wat hij al heel zijn leven graag doet; mensen in de watten leggen en vooral het gastcontact heeft hij nodig. Vroeger was hij klantenadviseur.”

Betoverende locatie

De zoektocht was erg ruim, ergens in Andalusië. Wendy had als kind al een sterke band met de regio Torremolinos/Benalmadena, en ze wist dat ze daar ooit zou wilden wonen. “Maandelijks vlogen we heen en weer om op huizenjacht te gaan.” Toen ze het idee van een B&B kregen, wilden ze niet in de middle of nowhere terechtkomen. “We zochten naar een levendig dorp dat ook in de buurt van bezienswaardigheden lag. Het eerste idee was om een bestaande B&B over te nemen, maar dat was zoeken naar een speld in een hooiberg. Zeker omdat we onze paarden zouden meenemen. Die zet je nou eenmaal niet ergens bovenop een berg. Onze makelaar leidde ons naar het huis in Alora, hoewel David aanvankelijk twijfelde.” Wendy vervolgt: “Toen we het huis bezochten en het prachtige uitzicht zagen, wisten we dat dit de juiste plek was. Een onbetaalbaar zicht, een pareltje in wording.” Wendy en David creëerden aparte kamers voor de gasten en zette zelfs een volledig ingerichte pipowagen in de tuin. “Dat is eens wat anders dan een gewone B&B kamer.”

Spanje als bestemming

“Ik heb altijd al het gevoel gehad dat ik niet in België thuishoorde en dat gevoel werd alleen maar sterker. Ooit zou ik in Spanje gaan wonen. Ik wilde niet wachten tot mijn pensioen om naar Spanje te verhuizen.” Oorspronkelijk was David wat terughoudend. Maar na het verlies van enkele jongere mensen in hun omgeving, begon David zich af te vragen of er wel een ‘later’ zou zijn. “Vele vragen als: ‘Wat als het niet lukt?’ Maar toch kon het bij hem plots niet snel genoeg gaan, toen de knoop was doorgehakt om te verhuizen, hadden we allebei het gevoel: liever gisteren dan vandaag.”

Meer dan alleen kust

De locatie van de B&B is ideaal voor gasten die tot rust willen komen en willen genieten van de prachtige natuur en landschappen. Voor actieve vakantiegangers zijn er talloze wandel- en fietsmogelijkheden. “De B&B is erg gunstig gelegen, op slechts een half uur rijden van Malaga en de kust. Gasten kunnen gemakkelijk andere steden in Andalusië verkennen, zoals Ronda en Nerja. De leeftijd van onze gasten loopt sterk uiteen, variërend van twintigers tot mensen boven de zeventig. Er is voor elk wat wils en elke leeftijdsgroep kan hier iets vinden om van te genieten.” De B&B zit in het binnenland in het dorpje Alora, vooral heel bekend door de Caminito Del Rey, wat jaarlijks veel toeristen trekt. “Het is de ideale uitvalsbasis om tot rust te komen met de prachtige uitzichten op de bergen en het ‘Arab Castle’. Niet iedereen staat stil bij het feit dat er naast de kustlijn in Andalusië nog zoveel ander moois is te ontdekken.”

Koninklijk ontbijt

“Ons ontbijt is zeer uitgebreid, we werken met een preference sheet. Gasten kunnen zelf kiezen wat ze dagelijks willen eten. We willen geen standaard ontbijt serveren waarvan de helft onaangeroerd blijft liggen.” Wendy en David behandelen hun gasten graag zoals zij zelf behandeld willen worden, het ontbijt is daar een belangrijk onderdeel van. “Verse pannenkoeken, wafels met slagroom, verschillende soorten eieren, fruit en nog veel meer! Ons motto is: De gast is koning aan het ontbijt.”

Onbetaalbaar uitzicht

“Ons uitzicht is onbetaalbaar. Er zijn maar weinig plekken in de buurt waar men dit soort uitzichten kan ervaren. Het is jammer dat een foto de werkelijkheid niet altijd volledig kan weergeven. We raken er zelf al een beetje aan gewend, maar onze gasten herinneren ons er telkens weer aan dat ons uitzicht echt uniek is.”

Wendy legt uit dat ’s ochtends in de B&B alles in het teken staat van het bereiden van het uitgebreide ontbijt. Daarna worden de kamers schoongemaakt en volgt er altijd wel wat opruim- en poetswerk. “David gaat meestal naar de winkel om nieuwe producten voor het ontbijt of het avondeten te halen. Sommige gasten sluiten ’s avonds ook graag aan voor het avondeten. Ook dat is mogelijk bij ons.”

Verrassend misverstand

Ik vroeg Wendy naar een leuke of grappige anekdote. “De Spanjaarden kennen het concept van een B&B helemaal niet. Onlangs hadden we een lastminute boeking voor twee nachten. We moesten snel handelen, want de gasten zouden binnen twee uur arriveren en we wilden ze graag iets aanbieden. Ondanks onze website en advertenties op internet dachten deze gasten dat ze de hele accommodatie hadden gehuurd en dat wij weg zouden gaan. Toen ik het concept van een kamer en ontbijt uitlegde, hadden ze daar nog nooit van gehoord.”

Boekingssystemen en uitdagingen

Wendy geeft aan dat ze hun eigen website hebben maar ook gebruik maken van Booking.com, Airbnb, Vakantie bij Belgen, Bij Landgenoten en Bedandbreakfast.eu. “In het begin waren we echter wel teleurgesteld in Booking.com. We kregen te maken met meerdere valse boekingen. Deze boekingen bleken bedoeld te zijn voor visumaanvragen. De kamers werden wekenlang bezet gehouden en er kwam niemand opdagen.” Wendy vertelt dat dit natuurlijk een probleem was omdat andere gasten de kamers niet konden boeken en er op dat moment geen inkomsten waren. Ze twijfelde zelfs of ze door moest gaan met Booking.com. “Ik raad andere startende B&B-eigenaren aan om alle betalingen via Booking.com zelf te laten verlopen om dit probleem te voorkomen. Het was alles behalve een fijne start.”

“We hebben zowel lastminute boekingen als boekingen voor volgende zomer. We ontvangen gasten die spontaan besluiten om te komen overnachten, maar ook gasten die hun verblijf ruim van tevoren hebben gepland.”

De essentie van Casa Loré D’or

De pracht van de roze Bougainvillea’s, het gezelschap van de dieren - paarden, honden en poezen. De impressionante vergezichten vanaf het zwembad en niet te vergeten het prachtige zicht op het verlichte dorp, bij nacht vanuit je bed. Dat maakt Casa Loré D’or echt een fijne accommodatie. “Het zicht, de rust, de sfeer, het ontbijt en de eigenaren.” Dat zijn de vijf woorden die de accommodatie goed omschrijven volgens Wendy. “Het adembenemende uitzicht vanaf de accommodatie komt op de eerste plaats. Daarnaast de rust die gasten kunnen ervaren. De sfeer, het gevoel om op een speciale plaats te zijn. En natuurlijk het ontbijt wat een belangrijk kenmerk is van een B&B, waar we de gasten behandelen zoals zij zelf behandeld willen worden.” Tot slot natuurlijk zijzelf, de eigenaren van B&B Casa Lóre D’or, ze zijn altijd bereid om gasten met raad en daad bij te staan en ze doen er alles aan om ervoor te zorgen dat hun gasten een fijn verblijf hebben.

Welkom in Andalusië!

B&B Casa Loré D'or (casaloredor.com)

-> Jorine de Bruin verzorgt met haar bedrijf Hoteljournalist contentcreatie op maat voor gastenverblijven (B&B, hotel, vakantiehuis). Meer informatie, zoals een online leeromgeving en podcast speciaal voor gastenverblijfeigenaren, vind je op haar website.

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per maand het meest actuele en relevante B&B-nieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

 

Overig nieuws