Eenmalige overnachting in legendarisch restaurant El Bulli te boeken op Airbnb

Auteur: redactie
Gastronomie Events 10 april 2024
Eenmalige overnachting in legendarisch restaurant El Bulli te boeken op Airbnb

Ferran Adrià, de vader van de moderne westerse gastronomie en een van de meest invloedrijke chef-koks ter wereld, opent de deuren van elBulli1846 voor een eenmalig verblijf op Airbnb. Gasten kunnen slapen in het voormalige restaurant, een iconische plek voor foodies met een spectaculair uitzicht op de Middellandse Zee.

Restaurant El Bulli, dat nu onder de naam elBulli1846 dienst doet als creatief centrum en museum , is klaar om zijn eerste en enige overnachting aan te bieden. Gasten worden verwelkomd voor een verrukkelijk verblijf dat volledig in het teken staat van de culinaire revolutie die Adrià ontketende. Gasten worden meegenomen naar exclusieve delen van het gebouw en slapen in een ‘plated’ bed geïnspireerd door de kenmerkende keuken en serveerstijl van El Bulli.

Adrià wordt wereldwijd geroemd om zijn gastronomische innovatie en is enthousiast om zijn baanbrekende benadering van koken in zijn haute cuisine restaurant te laten zien aan zijn gasten: “De missie van El Bulli ging over het verleggen van grenzen. We hadden de grenzen bereikt van wat volgens ons mogelijk was in een gastronomische ervaring op het hoogste niveau. Ik ben nog steeds vol energie en enthousiasme om verder te gaan en mijn kijk hierop te delen met de wereld. De gasten die hier overnachten maken dan ook kennis met ons nieuwste hoofdstuk als elBulli1846.”

De overnachting

Adrià verzorgt een gratis verblijf van één nacht voor maximaal twee personen in elBulli1846**, waar ooit het voormalige restaurant huisde waar 1846 iconische gerechten werden gemaakt. Het verblijf is genesteld in een baai aan de noordoostelijke kust van Spanje, in de buurt van het stadje Roses (Catalonië). Hoogtepunten van het verblijf zijn onder andere:

•             Een persoonlijke ontmoeting met Adrià om meer te leren over El Bulli's indrukwekkende 3-sterren Michelin-erfenis én de impact van het restaurant op de wereld van de gastronomie.

•             Exclusieve toegang tot de iconische ruimte die een culinaire revolutie ontketende, inclusief privévertrekken zoals het ‘heiligdom van de heilige Stomak’ in de ‘Pantry Chapel’.

•             Diner in één van Adrià’s favoriete restaurants in de naburige badplaats Roses.

•             Een nacht in het voormalige restaurant op een ‘plated’ bed, geïnspireerd op de beroemde bolvormige olijf van El Bulli.

•             Wakker worden met een spectaculair uitzicht op zee vanaf een terras dat uitkijkt over een afgelegen strand aan de Costa Brava.

•             Na het uitchecken worden gasten ook getrakteerd op een diner bij Enigma in Barcelona van chef-kok Albert Adrià, broer van Ferran en de op een na beste chef-kok ter wereld volgens The Best Chef Awards.

Hoe te reserveren

Het exclusieve verblijf in elBulli1846 is beschikbaar voor 1 nacht van 16-17 oktober 2024. Culinaire liefhebbers kunnen dit verblijf boeken vanaf 17 april om 18:00 uur lokale tijd op airbnb.com/elbulli1846. Gasten zijn verantwoordelijk voor hun eigen reis van en naar Roses, op slechts twintig minuten rijden van Cala Montjoi aan de Costa Brava, Spanje. Gasten worden van Roses naar elBulli1846 gebracht. Het verblijf is geschikt voor maximaal twee volwassenen en is inclusief diners buiten het verblijf.

Voor degenen die dit exclusieve verblijf niet kunnen boeken, zijn fijnproevers welkom om het museum elBulli1846 te bezoeken van dinsdag tot zondag van 10:00 tot 19:30 uur vanaf 1 mei tot 12 oktober 2024.

Overig nieuws