Brouwers Bedding, marktleider in hotelbedden, focust in 2024 nog meer op duurzaamheid

Auteur: redactie
Branded Content 8 februari 2024
Brouwers Bedding, marktleider in hotelbedden, focust in 2024 nog meer op duurzaamheid

Brouwers Bedding is de marktleider in hotelbedden. Voor klanten leveren zij een breed scala aan boxsprings, matrassen, topmatrassen, dekbedden, hoofdkussens, slaapbanken, bedtextiel en meer. Met snelle leveringen, voorraden en kwaliteitsproducten is Brouwers Bedding gespecialiseerd in het ontzorgen van hotels, parken, B&B’s en projecten.

Sinds juni 1997 is Brouwers Bedding actief bezig met het verzorgen van een mooie, kwalitatieve, eigentijdse en prijsbewuste collectie voor de grootste hotelketens van Nederland. De laatste jaren is de focus bij Brouwers Bedding steeds meer te komen liggen op duurzaamheid. De hotelindustrie is aan het veranderen. Gasten zijn bewuster en kritischer geworden. Het criterium duurzaamheid is voor een grote groep belangrijk bij de keuze van een hotel. Dit is ook te zien bij de grootste onlineboekingswebsite. Booking.com heeft tegenwoordig een duurzaamheidsfilter, de Duurzaam Reizen Badge. Aan de hand van verschillende levels kan een gast zien in welke mate een hotel heeft geïnvesteerd in het integreren van impactvolle duurzame oplossingen.

Recyclen van oude matrassen

Brouwers Bedding geeft hotels de mogelijkheid om bij levering van de nieuwe matrassen de oude matrassen mee te laten nemen door eigen bezorg- en montagedienst. Waar oude matrassen voorheen verbrand werden, worden deze nu gerecycled en omgezet tot nieuwe grondstoffen. De materialen die vrijkomen in dit proces kunnen volledig hergebruikt worden. Voorbeelden van nieuwe producten zijn fietsen, sportvelden, speelplaatsen en isolatiemateriaal. Maar ook PU-foam dat weer gebruikt kan worden voor nieuwe matrassen, samen streven we naar een circulaire keten. Hotels hoeven er alleen voor te zorgen dat de oude matrassen droog worden teruggegeven.

Oeko-Tex gecertificeerd

Alle matrassen en toppers van Brouwers Bedding zijn Oeko-Tex gecertificeerd, dit is een gezondheidskeurmerk voor textiel. Er wordt getest op stoffen die schadelijk kunnen zijn voor de gezondheid, bijvoorbeeld allergische reacties. De gehele collectie van het bedrijf bestaat uit antiallergische en antibacteriële producten.

Stof van 100 procent gerecyclede plastic flesjes

Met het oog op duurzaamheid heeft Brouwers Bedding sinds vorig jaar nieuwe stoffen in het assortiment. Deze stoffen zijn gemaakt van 100 procent gerecyclede PET-flesjes met GRS-certificaat. Tijdens de audit onderzoekt men niet enkel of de garens weldegelijk gemaakt zijn van plaatselijk opgehaalde gebruikte flesjes, maar ook dat er op een correcte manier wordt geproduceerd (geen kinderarbeid, geen andere vervuiling, etc.).

Dit productieproces heeft in vergelijking met het normale productieproces:

-          50 procent minder CO2 uitstoot

-          70 procent minder waterverbruik

-          70 procent minder energieverbruik

Het investeren in deze gerecyclede en gecertificeerde producten draagt bij aan het behalen van duurzaamheidslabels in de hotelsector.

Benieuwd naar de producten en de mogelijkheden?

Neem geheel vrijblijvend contact met Brouwers Bedding op.

info@brouwers-bedding.nl

013 53 53 550

brouwers-bedding.nl

Overig nieuws