B&B te koop: Villa met sauna, wijnkelder en een eigen bruin café

Auteur: Redactie
Ondernemen B&B te koop 13 januari 2023
B&B te koop: Villa met sauna, wijnkelder en een eigen bruin café

In deze rubriek nemen we met onze lezers een kijkje in B&B’s die te koop staan. Wie vindt het niet leuk om te gluren bij concullega’s? En wellicht zit er wel iets interessants tussen. Een nieuw avontuur?

In deze editie bekijken we een veelzijdige villa met een zee van ruimte en twee appartementen op een unieke locatie in Hardenberg voor 995.000 euro k.k. De twee appartementen worden momenteel als B&B gebruikt en beheerd door Bertus en Aly Veurink, de huidige eigenaren van de villa met B&B. Ook is er een geïsoleerde opslagruimte.

Villa

Op de begane grond kan je koken in de keuken of bijkeuken, leven in de woonkamer en werken in de kantoorruimte. Een schuifpui zorgt in de zomer voor de verbinding met het terras en de tuin. De tuin is onder architectuur – Ton Alfering – aangelegd. Deze heeft hoogteverschillen en meerdere terrassen.

Op de eerste verdieping bevinden zich drie ruime slaapkamers met een buitendeur naar de loggia en één van deze kamers is uitgerust met een speelzolder, tevens nog een vierde slaapkamer. De verdieping boven de bijkeuken is geschikt om in te richten als extra slaapkamer.

Via een trap naar de ondergrondse verdieping kom je als eerste in de wijnkelder, aansluitend in de sportruimte met infrarood cabine en een werkplaats. Vanaf de wijnkelder is ook de naastgelegen bergruimte te bereiken met naastgelegen carport voor een auto of camper.

Via een portaal is je eigen kroeg te bereiken. Uitgerust met een prachtige eikenhouten bar, lambrisering en voldoende ruimte voor een grote groep mensen.

B&B

De huidige B&B bestaat uit twee appartementen genaamd De Libelle en De Kraanvogel. Het appartement De Libelle heeft een ruime woonkamer en een totaaloppervlak van 35 m². Deze is voorzien van vloerverwarming. De slaapkamer is voorzien van een groot tweepersoons kingsize bed en een eigen luxe badkamer met regendouche.

Het ‘superieur’ appartement De Kraanvogel is maar liefs 75 m² groot, heeft vloerverwarming en is rolstoelvriendelijk. Verder heeft De Kraanvogel twee slaapkamers met in elk een groot tweepersoons kingsize bed, een luxe badkamer met regendouche en bad. Beide appartementen beschikken over een eigen ingang.

De inventaris van de B&B blijft staan en is inbegrepen bij de verkoopprijs. De overname van de bijbeohrende meubels is bespreekbaar.

Ligging

Bertus vertelt het volgende over de omgeving: “De gasten komen graag naar onze B&B omdat de omgeving – Het Vechtdal - prachtig is. De ligging is uniek, binnen driehonderd meter van een NS station, een nieuw overdekt zwembad en het medische centrum de Saxenburgh.” Binnen 1 kilometer is het levendige centrum van Hardenberg en Evenementenhal Hardenberg te bereiken.

Reizen

Het ondernemersduo heeft het te koop gezet omdat ze zelf heel veel op reis zijn met hun camper en ze in de winter meestal in hun huis in Marbella te vinden zijn.

Financieel

“Doordat we heel veel weg zijn kunnen we nu geen hoge omzet laten zien. Maar als we thuis waren, zaten we altijd overvol. Ten eerste omdat het Pieterpad vlak bij ons langsloopt. Ook hebben we veel vraag van artsen die regelmatig invallen in het Medisch Centrum Saxenburgh dat zich vrijwel naast onze deur bevindt en veel zakenmensen die de evenementenhal bezoeken vanwege de beurzen die daar plaatsvinden. Daarnaast bezoeken vele toeristen het prachtige Vechtdal”, vertelt Bertus.

Het grote appartement kost 119 euro voor twee personen per nacht, voor drie personen 159 euro en voor vier personen 199 euro. Dit is exclusief het ontbijt t.w.v. 12,50 euro p.p. Het kleinere appartement kost 89 euro per nacht voor twee personen, exclusief ontbijt. Bertus en Aly willen de nieuwe eigenaren graag inwerken. 

Interesse? De Funda link vind je hier, de website van de B&B via deze link.

Wil je dat jouw bijzondere B&B ook in deze rubriek komt en kunnen wij de foto’s rechtenvrij gebruiken? Mail dan naar redactie@uitgeverijps.nl

Blijf je graag op de hoogte?

Twee keer per maand het meest actuele en relevante B&B-nieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws