B&B te koop: carréboerderij met eindeloze mogelijkheden

Auteur: Juan Kort
B&B te koop Ondernemen 5 april 2024
B&B te koop: carréboerderij met eindeloze mogelijkheden

In deze rubriek nemen we met onze lezers een kijkje in B&B’s die te koop staan. Wellicht zit er iets interessants voor je tussen. Misschien de start van een nieuw avontuur?

Deze maand staat een monumentale carréboerderij uit 1662, gelegen aan Nationaal Park De Maasduinen in Noord-Limburg, in de schijnwerpers. De royale carréboerderij heeft zestien slaapkamers, een woonoppervlakte van circa 911 vierkante meter en een perceeloppervlakte van 10.314 vierkante meter. De verschillende bijgebouwen en ruimtes, zoals een loft, een tiendschuur, ruimte met wellnessfaciliteiten en een binnen- en parktuin met eigen bos, bieden eindeloze mogelijkheden. De eigenaren Chantal Theunissen en Paul Bax vragen voor het object met horecavergunning, 1.800.000 euro k.k.

Coachingscentrum

Het complex staat bekend als de Grote Waaij. Het is ooit gebouwd als bierbrouwerij en herberg, nu biedt het ondernemersduo met ‘A Casa Nostra’ trajecten aan die gericht zijn op het bevorderen van een gezonde, energieke en pijnvrije levensstijl. Een deel van de zestien slaapkamers wordt gebruikt als B&B, waar cursisten kunnen overnachten. Soms zijn de kamers ook los te boeken.

Frankische carréboerderij

De authentieke Frankische carréboerderij is anderhalf jaar geleden compleet gerenoveerd, waarbij oude details bewaard zijn gebleven. In het hoofdgebouw bevindt zich een ruime privéwoning met gewelfd metselwerk en openslaande glas-in-looddeuren naar een privétuin met jacuzzi en een eigen bos. Ook zijn een grote keuken, woonkamer en voormalig restaurant met bar en lounge in het hoofdgebouw gevestigd. Via de vleugel bereik je een aparte bedrijfswoning met apart ingang, een woonkamer, kitchenette, meerdere slaapkamers en een badkamer op de begane grond. Via de trap naar de bovenverdieping bereik je de elf gastenkamers, allemaal met eigen badkamer. Eén gastenkamer heeft een kitchenette. Alle kamers zijn smaakvol gerenoveerd, passend bij het karakter van de boerderij.

De schuren van de linkervleugel hebben de eigenaren, naast opslagruimte, ook ingericht met wellnessfaciliteiten: een sportschuur, yogaruimte, infraroodsauna en een wellnesscafé (in aanbouw). De grote voormalige tiendschuur is nu een hoge, grote zaal en is voorzien van een bar en eigen sanitair. Deze ruimte is geschikt voor verschillende soorten evenementen, zoals bruiloften en seminars.

Omgeving

Well is een dorp aan De Maas en telt zo’n 2.500 inwoners. Het maakt deel uit van de gemeente Bergen, Provincie Limburg. In dit gebied is veel toerisme, vooral gericht op watersport. De vele fiets- en wandelpaden, samen met de meren Reindersmeer en Leukermeer, maken Well aantrekkelijk voor binnen- en buitenlandse toeristen.

Plannen

Het ondernemersechtpaar heeft in 2018 deelgenomen aan het RTL 4 televisieprogramma ‘Het Italiaanse Dorp: Ollolai’; een realityprogramma waarin vijf Nederlandse stellen werden gevolgd die een authentiek, vervallen huis op Sardinië kochten voor slechts één euro. Theunissen laat aan Bed & Breakfast weten: “We gaan nu vaker naar Sardinië waar we ook een huis en praktijk hebben. Dit gaan we combineren met een kleiner object in Nederland.” Over de omzet en bezetting kan de onderneemster alleen het volgende laten weten: “Wanneer wij geen trajecten op het programma hadden, werden tijdelijke beheerders ingezet om de B&B te runnen. Ondanks het ontbreken van actieve marketing had de B&B in die periodes altijd een hoge bezettingsgraad. Er is weinig concurrentie in de omgeving en veel vaste gasten kijken ernaar uit dat we weer open gaan.”

De genoemde prijs van 1.800.000 euro k.k. betreft uitsluitend het onroerend goed, maar andere mogelijkheden zijn bespreekbaar. Indien gewenst zijn Theunissen en Bax bereid de nieuwe eigenaren na de verkoop in te werken.

Interesse? De woning op Kevelaarsedijk 1 in Well staat op Funda.

Wil je dat jouw bijzondere B&B ook in deze rubriek komt en kunnen wij de foto’s rechtenvrij gebruiken? Mail dan naar redactie@uitgeverijps.nl.

Blijf op de hoogte!

Twee keer per maand het meest actuele en relevante B&B-nieuws in je mailbox? Schrijf je hier in voor onze digitale nieuwsbrief en blijf op de hoogte.

Overig nieuws